All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

MOGERINIJEVA LJUTITO NAPUSTILA SASTANAK SA HARADINAJEM: Evo šta joj je Ramuš rekao pre nego što je izletela iz sale!

Evropska unija (EU) danas je otkazala zakazanu konferenciju za štampu sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem, koja je trebalo da bude održana posle sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje, javlja Radio slobodna Evropa (RSE), a Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice Federike Mogerini, je kao razlog navela “agendu”.

FOTO: AP

Prema izvorima RSE, koji su prisustvovali sastanaku, atmosfera je od samog početka bila napeta, a kulminirala je kada je Haradinaj, navodno, insistirao na jačem angažovanju Sjedinjenih Država u dijalogu.

“Ona (Federika Mogerini) je ovo uzela lično i nervozno napustila sastanak i nije se više vratila“, rekao je izvor za RSE.

FOTO: AP

Konferencija za štampu je deo dnevnog reda kada se jednom godišnje održava Savet za stabilizaciju i pridruživanje.

To je bio slučaj u četvrtak sa Srbijom ili u sredu sa Albanijom, kao i u ranije sa drugim državama regiona, podseća RSE.View image on Twitter

Inače, na zvaničnom Tviter nalogu Maje Kocijančič, portparolke Mogerinijeve, nema nijednog tvita o današnjem sastanku s Haradinajem, varnicama, ali ni objašnjenja o otkazivanju zajedničke konferencije.

View image on Twitter
  Štaviše, na njenom Tviteru dominiraju postovi sa slikama najviših zvaničnika Srbije – predsednika Vučića i premijerke Brnabić, koji su prethodnih dana razgovarali s Mogerinijevom u Briselu o dijalogu s Prištinom.

 

(dijaspora.news//Fonet/EPK/Foto: EPA)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top