All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Misterija kuće koja je prodata za 120.000 evra: Plaćena iz donacija, ali NEMA UGOVORA (FOTO)

Vranje trese misteriozna groznica u okviru koje svi pokušavaju da odgonetnu ko je najnoviji vlasnik luksuzne kuće u centru grada, u Ulici Kneza Miloša, koja jer kupljena za 120.000 evra.

Zvanični vlasnik ove kuće, koja je bila u vlasništvu građanina Vlajka Jovića, jeste preduzetnička radnja “Tradicija juga” koja se bavi pekarstvom. To i jeste zbunio Vranjance, u čijem gradu nije takva kupovina čest slučaj u doba kada i firme sa mnogo dužom tradicijom teško krpe kraj sa krajem.

Sumnje su uprte u Ljubinku Bubu Milovanović, osnivača humanitarnog udruženja “Životna pomoć”, što ona demantuje.

Printskin, Google Maps

Printskin, Google Maps

– Kuću nisam kupila je već preduzetnička radnja “Tradicija juga“ u kojoj volontiram kao menadžer – rekla je za štampano izdanje Vranjskih Ljubinka Buba Milovanović.

To je potvrdio i sam bivši vlasnik Vlajko Jović rečima da mu je sumu od 120.000 evra za kuću isplatila “Tradicija juga“.

Milovanovićeva, na pitanje kako je jedna radnja kojoj je pekarstvo osnovna delatnost, uspela da sakupi 120.000 za kuću, odgovara da su polovinu novca obezbedili donatori, ali nije mogla da na uvid pokaže ugovore, kao ni to da li je na donacije plaćen porez.

Drugu polovinu novca su uštedele žene koje su vlasnice firme – rekla je ona, ali nije mogla da precizira buduću namenu kuće u Ulici Kneza Miloša površine 155 kvadratnih metara.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Pored dve pekare u Vranju, “Tradicija juga“ priprema hranu za migrante u prihvatnim centrima u Bujanovcu i Preševu, a Milovanovićeva objašnjava da je firma od tog posla uštedela novac za kuću.

Ona kaže da je “Životna pomoć”, organizacija koju vodi, 2009. otvorila prvu pekaru u gradu preko projekta koji su podržali međunarodna organizacija HELP i Grad Vranje. Druga pekara otvorena je 2012, donator je bio UNDP (Agencija za razvoj Ujedinjenih nacija), a otvaranju je prisustvovao i tadašnji ambasador Švedske.

– Radi se o socijalno –ekonomskom projektu Životne pomoći za zapošljavanje žena. Godinu dana pošto smo završili prvi projekat, Životna pomoć se povukla a žene koje su radile na njemu osnovale su firmu– kaže Ljubinka Milovanović.

(Dijaspora.news/Telegraf.rs / vranjske.co.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top