All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Miloš hoće u zatvor u Srbiji

Advokat Miloša Marovića, sina Svetozara Marovića, Zdravko Begović kaže da njegov klijent koji je podneo zahtev da zatvorsku kaznu odleži u Srbiji, time ne izigrava sistem niti pokušava da izbegne presudu.

On je prošlog meseca dobio srpsko državljanstvo na osnovu kojeg traži da kaznu odsluži u Srbiji.

“Miloš Marović je stekao srpsko državljanstvo i shodno Ugovoru o međunarodnoj saradnji u krivičnim prredmetima, on je podnio zahtev Ministarstvu pravde Crne Gore da kaznu zatvora na koju je osuđen, izdržava u Srbiji”, pojasnio je Begović

Oni su, kako je rekao Pažin, tokom krivičnog postupka, prilikom donošenja presuda i njihove pravosnažnosti i izvršnosti, kao i prilikom pokretanja postupka izvršenja krivičnih sankcija, bili državljani Crne Gore.

“Ni Svetozar ni Miloš izdržavanjem kazne u Srbiji ne bi izbegli presudu. Dakle, radi se o proceduri koja je i dosad postojala, nije ništa posebno i neobično. Ali, ovde je posredi lična atmosfera stvorena prema Marovićima”, kazao je Begović i dodao da se nada pozitivnom odgovoru iz Ministarstva jer je zahjev predat u skladu sa zakonom.

Miloš Marović je osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog učešća u malverzacijama prilikom preprodaje opštinskog zemljišta u mestu Prijevor iznad Jaza. Izrečena mu je presuda krajem jula, nakon što je Viši sud prihvatio sporazum o priznanju krivice u tom predmetu.

Prema nagodbi koja je potpisana 30. decembra prošle godine, tužilaštvo je prihvatilo Marovićevu ponudu da bude osuđen na zatvorsku kaznu od godinu dana i da državi plati 380 hiljada eura.

(Dijaspora.news/mondo)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top