All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Ko hoće da glumi “četnika”? Plaća se duplo!

Zanimljiva glasina iz Hrvatske gde je u toku snimanje filma o hrvatskom generalu Anti Gotovini – niko ne želi da glumi “četnike”, pa produkcija daje više novca da bi nekoga angažovala.

U Hrvatskoj je u toku snimanje filma “General” o hrvatskom generalu i nekadašnjem haškom optuženiku Anti Gotovini (u međuvremenu je postao savetnik u Ministarstvu odbrane Hrvatske), koga glumi jedan od najpoznatijih hrvatskih glumaca – Goran Višnjić.

Ali, informacija koja mnogo više privlači pažnju, a koja se pojavila na društvenim mrežama glasi: “Ljudi se prijavili za statiranje u filmu ‘General’, al nitko ne želi glumiti četnike pa produkcija za četnike plaća više“.

Ovu informaciju objavio je neki Hrvat na svom Twitter profilu, a jasno je da oni tamo sve pripadnike srpskih, odnosno jugoslovenskih snaga u vreme rata u bivšoj Jugoslaviji, zovu četnicima.

Portal Index.hr pokušao je da proveri istinitost ove informacije kod pomoćnika reditelja Kristijana Milića, koji je rekao ovo:

“Stvarno ne znam ništa o tome”.

Inače, film i serija posvećena životu i ratnim danima Gotovine snima se u produkciji Hrvatske radiotelevizije. Reditelj i producent filma je Antun Vrdoljak, a Gotivinu glumi Goran Višnjić, koji već ima zavidnu holivudsku karijeru.

Višnjić je hrvatskim medijima izjavio da ima tremu.

Imam strašnu tremu, najveću u životu. General Gotovina za mene je heroj“, kaže on, koga znate iz serije “Er”.

Vrdoljak, nekadašnji predsednik Hrvatskog olimpijskog komiteta (HOK) i jedan od najvažnijih figura u istoriji hrvatske televizije, ovako je najavio film:

Ovde snimamo jedno od remek-dela o Domovinskom ratu (tako Hrvati zovu rat koji je vođen u bivšoj Juigoslaviji, prim. aut.). Ante Gotovina je došao na zamisao da Knin mora da bude oslobođen, ali general Bobetko ga je upozorio da bi pokret odozdo prema Kninu, kako su išli partizani tokom Dugog svetskog rata, donelo strahovito mnogo mrtvih. I onda je Gotovina došao na nemoguću zamisao da se prema Kninu krene preko Dinare. Gradnjom puta do samoga vrha Dinare počeo je navedeni poduhvat”.

(Dijaspora.news.mondo)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top