All for Joomla All for Webmasters
Biznis

Miloš (23) je odlučio da nastavi posao koji je započeo njegov čukundeda, a za to ima JAKE RAZLOGE

Svi moji vršnjaci pobegli su iz svojih krajeva, ostavili plodnu zemlju kako bi došli u Beograd i postali gospoda, a ja eto rešio da budem poljoprivrednik na 20 minuta od centra prestonice.

Ovako o svojoj životnoj odluci priča Miloš Petrov (23), poljoprivrednik iz Borče, koji je rešio da nastavi posao koji je započeo njegov čukundeda.

 Porodica Petrov je u svom kraju poznata po dobroj organizaciji, poštenom radu i čestitosti. Bave se ratarstvom, seju kukuruz, suncokret, pšenicu i soju, nemaju stoku, a za rad koriste savremene mašine.

– Naš posao traje sigurno preko dva veka, ali nismo uvek imali ovoliko zemlje. Moj pradeda, otac i ja bavili smo se poljoprivredom i stekli ono što danas imamo, a na moju sreću i moja deca će ovu tradiciju nastaviti – kaže Milošev otac Nebojša.

Miloš se kao tinejdžer bavio fudbalom, ali je ipak odlučio da ostane sa svojima kod kuće.

– Trenirao sam fudbal kao srednjoškolac, izlazio sam, i nisam provodio ovoliko vremena kod kuće kao sada. Ipak u jednom trenutku, morao sam da presečem. Pošto sam želeo da jednog dana budem porodičan čovek, rešio sam da ostanem u Borči. Osim toga, mnogo truda je uloženo u ovaj posao, moji preci su radili non-stop kako bi stvorili ovo što mi danas imamo, a ono što je najvažnije, volim poljoprivredu. Nije mi teško da ustanem rano i da radim tokom celog dana – ističe Miloš.

Sa 20 godina je zvanično počeo da radi i kaže da je jedini u svom društvu koji se bavi ovim poslom.

– Imam oko 20 prijatelja mojih godina, ali se niko ne bavi ovim poslom. Nisu ljudi spremni da se ovoliko posvete. Ovde se po ceo dan radi, velika su odricanja i ulaganja. Što više zemlje imam, imam i više posla, veću zaradu, ali manje slobodnog vremena – kaže Miloš.

Uzbuđenje zbog prvog traktora

Sa 23 godine Miloš Petrov je kupio sebi prvi traktor, a kako kaže, veče pred kupovinu jednostavno nije mogao da spava od uzbuđenja.

– Ne stižem mnogo da izlazim jer radim od osam ujutro do osam uveče. Kad imam slobodno vreme, ja idem i treniram. Imam cilj pred sobom i tome stremim. I tako će biti dokle god budem mogao da radim – ističe ponosno Miloš Petrov iz Borče.

dijaspora.news/blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top