All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Milenku (8) je otac preminuo, a majka ga je napustila: Sam brine o sebi i bolesnoj baki (VIDEO)

Osmogodišnji dečak Milenko Pavlović iz sela Fakovići kod Bratunca, sam brine o sebi i bolesnoj baki, sa kojom je ostao da živi nakon što mu je otac preminuo, a majka ga napustila.

– Odem u šumu i dovučem drva. Kad naučim gradivo pomažem baki, cepam drva i hranim koze – priča mali Milenko.

Ovaj mališan praktično nije ni imao detinjstvo. Silom prilika morao je da odraste pre vremena i da se uhvati u koštac sa životom.

Kako kaže njegova baka Stana, žive od 7.000 dinara socijalne pomoći, a drugih primanja nemaju, prenose Nezavisne novine.

Učiteljica Ljiljana Jakovljević istakla je da je Milenko dobar đak, da vredno radi i uči, ali  da se primećuje da je oskudnije obučen. Kako je navela, nada se da će ovaj mališan dobiti neophodnu pomoć.

Milenko i baka Stana nisu imali frižider, ni zamrzivač, ni veš mašinu, ni električni šporet, ali to ovog mališana nije sprečavalo da u školu odlazi uredan, da redovno i pažljivo pohađa nastavu.

Nakon TV priloga RTRS, emitovanog 30. decembra prošle godine, javilo se mnogo ljudi koji su želeli da im pomognu, a jednokratnu pomoć uputila im je i Vlada Republike Srpske.

Tada su dobili nešto od uređaja bele tehnike, ali i svih potrepština koje su im znatno olakšale život u nekoliko narednih meseci.

Mediji RS ovih dana upućuju novi iapel za pomoć malenom Milenku i njegovoj baka Stani. Donacije iz Republike Srpske mogu se uplatiti na žiro račun 562-009-80849412-27 na ime Stamena Pavlović (NLB banka).

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top