All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Milan i Velimir poginuli su u tek kupljenom “golfu”: Pretužni detalji stravične nesreće na ukletom prelazu kod Valjeva (FOTO)

Milan Kojić (49) i Velimir Đedović (51) koji su poginuli juče u stravičnoj nesreći na barskoj pruzi kada je na njihov automobil naleteo brzi voz u valjevskom selu Popučke iza sebe su ostavili sedmoro dece! Pukom srećom, živu glavu je su izvukli dvojica kolega, koji tog jutra nisu krenuli sa njima na posao! „Golf 2“, u kojem su nastradali muškarci, Kojić je kupio pre nekoliko dana!

Dvojica muškaraca nastradala su na „ukletom“ putnom prelazu u Popučkama na barskoj pruzi, kada su krenuli po kolegu koji živi sa druge strane pruge.

– Trebalo je da idemo u Beograd, gde radimo privatno na postavljanju struganičkog kamena. Milan i Velimir su krenuli po mene. Kao da sam nešto predusećao, ja sam Milana to jutro dva puta zvalo da mu kažem da ne prelazi prugu i da ću ga sačekati na magistrali, međutim nije mi se javio na telefon. Nekoliko minuta posle mojih poziva njih je udario voz. Bio sam kući i čekao sam, ne znajući šta im se dogodilo. Mislio sam da Milan nije uspeo da upali kola. Tek kasnije sam čuo za nesreću- očajan je kolega nastradalih Borivoje Nićiforović. Automobil u kome su bili nastradali muškarci, a na koji je naleteo brzi voz, koji se kreteo iz pravca Bara ka Beogradu, potpuno je smrskan i završio je u obližnjoj reci Krivošiiji.

Kuća Kojića; Foto: Telegraf

– Telo nastradalog Velimirovića smo odmah pronašli, dok je Kojićevo telo bilo u reci. U prvom momentu imali smo informaciju da je u kolima bio i njihov treći kolega iz Valjeva, ali ispostavilo se da je on odustao od puta i pronašli smog a kod kuće. Veća tragedija je izbegnuta i zbog toga što je njihov četvrti kolega, koji je trebalo da sa njima krene za Beograd, zbog privatnih obaveza nije pošao sa njima, već je trebalo da u toku dana sam dođe u Beograd – navode naši izvori.

Po njega su pošlči : kolega stradalih; Foto: Telegraf

Nastradali Kojić je iza sebe ostavio petoro dece, a Velimirović dvoje. Komšije Kojića, koji žive u valjevskom selu Popučke, ispričali su da je Milan bio vredan i da je bio pravi borac. Njegova porodica živi u veoma teškom stanju, u kući u kojoj je struja isključena pre dve godine.

– Strašna tragedija za ovu napaćenu porodicu. Milan je radio privatno, borio se da zaradi neki dinar da bi prehranio porodicu. Radio je poslove na postavljanju struganičkog kamena. Video sam ga veče pre pogibiju, kada sam mu bio na slavi. Milan iz prvog braka ima dvoje dece, dok u braku sa Filipinkom Nanet Duro, koju je upoznao dok je radio na Kipru, ima jednu malu devojčicu, koja još nije krenula u školu, kao i sina i ćerku, koji su osnovci. Ova porodica teško živi, mi smo kablom provukli struju, da bi mogli da proslave slavu, jer im je zbog duga isključena struja. Žena mu nigde ne radi, ima problem sa papirima i još uvek nije dobila naše državljanstvo. Jadna deca, ne znam od čega će sada živeti – ispričao je komšija Kojića.

Nastradali Milan Kojić; Foto: Telegraf

Automobil “golf 2”, u kojem je Kojić, zajedno sa kolegom nastradao, je ovaj nesrećni muškarac kupio prošle sedmice. Drugi nastradali muškarac je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece.

Žena i deca stradalog; Foto: Telegraf

“Ukleti” putni prelaz u Popučkama, na kojem su nastradali muškarci, odneo je u poslednjih 15-ak godina nekoliko ljudskih života. Na tom mestu 2005. godine je poginula petočlana porodica iz Bosne i Hercegovine, a u oktobru 2008. godine nastradao je tridesetdvogodišnji meštanin tog sela, na koga je naleteo putnički voz. Taj putni prelaz nema polubranike, već samo svetlosnu signalizaciju i obeležen je Andrejinim krstom.

 

(dijaspora.news/telegraf/S.S.)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top