All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Crna Gora za mene nije inostranstvo: Palma dočekao mažoretkinje iz Herceg Novog u Jagodini (FOTO)

Lepe i mlade mažoretkinje iz Herceg Novog danas su prodefilovale glavnom ulicom Jagodine najavljujući 49. praznik mimoze, koji će u tom crnogorskom primorskom gradu trajati celog februara. Defile je pratilo nekoliko hiljada Jagodinaca, a među njima su bili i predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković – Palma i predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić. Pre početka defilea Marković i Katić su u zgradi lokalne samouprave na pres konferenciji govorili o saradnji Jagodine i Herceg Novog u oblasti turizma i ekonomije.

Videli ste Palmu na skuteru, ali njegovo KOLO je urnebesno: Nova koreografija za Svetog Jovana (VIDEO)

– Kada je delegacija Jagodine bila u poseti Herceg Novom, septembra prošle godine, videli smo da većina građana Herceg Novog podržava ono što radi Srbija i oni žele da sarađuju sa Srbijom i mi prihvatamo taj njihov predlog. Mi želimo da saradnja između Srbije i Crne Gore bude veća nego što je bila ranijih godina – rekao je Marković.

Foto: Telegraf

Kako je rekao, prilikom posete Herceg Novom, konzul Srbije ga je pitao zašto nije poslao zvaničan dopis našoj ambasadi da dolazi.

– Ja sam mu rekao da za mene Crna Gora nije inostranstvo i da se tamo osećam kao u Srbiji. Nikada se nismo mešali u izborne kampanje u Crnoj Gori, ali sada imamo moralnu obavezu da podržimo naše današnje goste na sledećim izborima u Crnoj Gori, a to su predsednički izbori – rekao je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma.

Kaže da su Dani mimoze u Herceg Novom brend i cela Evropa zna za taj praznik.

– Ja sam predložio Stevanu Katiću da se Dani mimoze održavaju u Herceg Novom i u letnjem periodu kada tamo dođe veliki broj turista. Ja sam impresionairan onim što sam video u Herceg Novom, a posebno izgradnjom nekoliko kompleksa i siguran sam da će ova opštinska vlast u Herceg Novom promeniti vizuelni izgled grada u narednih 5 – 6 godina i privući još veći broj turista – izjavio je Marković i pozvao građane Srbije koji odlaze na odmor u Crnu Goru, da obavezno odu u Herceg Novi.

Foto: Telegraf

– Opredelili smo da ove godine Praznik mimoze najavimo karavanom koji će proći kroz Srbiju i Republiku Srpsku, a posebno kroz Jagodinu, naš budući pobratimski grad. Jagodina to zaslužuje jer je definitivno postala brend Srbije, pored Kopaonika Zlatibora, Beograda i Novog Sada – rekao je prvi čovek Herceg Novog.

Foto: Telegraf

Prema njegovim rečima, Jagodina je danas jedna razvijena opština zahvaljujući Markoviću, koji je svojim angažovanjem, trudom i radom izneo da ovaj grad danas ovako izgleda.

– Na današnjem sastanku dve delegacije dogovorili smo se o proširenju saradnje između dva grada. Ovo je naša treća međusobna poseta od dolaska nove vlasti u Herceg Novom juna prošle godine i nastavićemo da se i dalje međusobno podržavamo na zadovoljstvo građana Jagodine i Herceg Novog i Srbije i Crne Gore. U prvoj nedelji februara počinju Dani mimoze u Herceg Novom i trajaće 30 dana i mi očekujemo oko 20.000 gostiju, a sledeće godine će ovaj naš praznik navršiti 50 godina i uz 130 godina naše gradske muzike, biće to veliki događaj za koji se mi već sada pripremamo i trajaće naredne godine 50 dana – izjavio je Katić.

Predsednik Skupštine grada Jagodina i lider Jedinstvene Srbije nedavno je obeležio svoju krsnu slavu. Tom prilikom je sa unucima poveo kolo.

dijaspora.news/telegraf.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top