All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Mihailo Mandić, novoizabrani predsjednik Odbora za zaštitu prava i položaja iseljenika Savjeta za saradnju sa iseljenicima Crne Gore

Predsjednik Odbora za zaštitu prava i položaja iseljenika Savjeta za saradnju sa iseljencima i predsjednik Crnogorske etničke zajednice iz Sidneja Mihailo Mandić posjetio je Upravu za dijasporu i razgovarao sa direktorom Uprave Predragom Mitrovićem.

Mandić je, kao član nedavno formiranog Savjeta za saradnju sa iseljenicima na Konstitutuvinoj sjednici Savjeta, većinom glasova, izabran za predsjednika Odbora za zaštitu prava i položaja iseljenika koje predstavlja jedno od 11 radnih tijela u Savjetu. U tom smislu, Mandić je iskoristio priliku da pohvali odličnu organizaciju Konstitutivne sjednice i iskaže zadovoljstvo izabranim rukovodstvom Savjeta koje će u narednom periodu odigrati važnu ulugu u sprovođenju brojnih aktivnosti saradnje sa iseljenicima.

U kontekstu nedavno održane konstitutivne sjednice, Mitrović je istakao da je formiranje Savjeta važan korak kada je u pitanju saradnja sa dijasporom, te izrazio nadu da će rad ovog tijela na pravi način dati smjernice u vođenju politike saradnje sa iseljenicima, te pokazati inovativnost  u sveukupnom pristupu odnosa Crne Gore i njenih iseljenika. Vjerujemo, dodao je Mitrović, da će novo rukovodstvo Savjeta u čijem su sastavu naši uspješni iseljenici, svojim iskustvom i znanjem stečenim u visokorazvijenim državama, znatno doprinijeti i ojačati vezu matice i njene dijaspore. Direktor Uprave je, takođe, iskazao očekivanje da se Savjet, shodno propisanim zakonskim odredbama u narednom periodu uzeti učešća u realizaciji Akcionog plana za realizaciju Strategije saradnje sa iseljenicima projektovane za period od 2015-2018.

IZDVAJAMO

To Top