All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Masakrirao oca na kućnom pragu sa 22 uboda nožem, a onda jednom rečenicom pokušao da izbegne kaznu!

Od ukupno 22 uboda najsmrtonosniji bio je onaj u srce koji je Aleksandar zadao ocu s leđa

Aleksandar Marinković 10. januara prošle godine na kućnom pragu u rodnom selu Glogovica, nedaleko od Aleksinca, masakrirao je svog oca Srđana Marinkovića.

– Jako mi je žao i iskreno se kajem što sam to uradio ocu – kratko je rekao Aleksandar Marinković (21) čime je završeno suđenje za ubistvo Srđana Marinkovića (43) 10. januara prošle godine, prenose Novosti.

Aleksandar se tereti da je na kućnom pragu u rodnom selu Glogovica, nedaleko od Aleksinca, masakrirao oca sa čak 22 uboda nožem.

– Za teško ubistvo, izvršeno na podmukao i svirep način, primerena kazna bila bi 20 godina zatvora – rekao je zastupnik tužilaštva u završnoj reči, u Višem sudu u Nišu.

– Jedina olakšavajuća okolnost je činjenica da je, u trenutku izvršenja krivičnog dela, optuženi bio mlađi punoletnik.

Od ukupno 22 uboda najsmrtonosniji bio je onaj u srce koji je Aleksandar zadao ocu s leđa. Kada je Srđan pao na zemlju, ubadao ga je u besu još 17 puta u grudi.

Prema iskazu optuženog, tragedija se dogodila dok su otac i sin bili u alkoholisanom stanju. Kad je Srđan pao u lokvi krvi, Aleksandar se vratio u kuću, zapalio cigaretu i seo da se odmori. Po dolasku policije, Aleksandar je detaljno opisao čitav događaj.

Međutim, kaoo motiv zločina, istakao je na sudu navodno seksualno zlostavljanje kojem je bio izložen.

– Bio sam seksualno zlostavljan – rekao je, u nadi da će to pomoći da se domogne slobode.

Tužilaštvo je reklo da smatra da je to manipulacija za umanjenje kazne i insistiralo je da se delo kvalifikuje kao svirepo ubistvo.

Advokati Aleksandra Marinkovića, izneli su stav po kome je reč o ubistvu na mah za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Izricanje presude zakazano je za 3. jul.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top