All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

MARKO MILOŠEVIĆ ISKEŠIRAO 5.000.000$ ZA UBISTVO ĐINĐIĆA: Tražio ubistvo premijera

Sin bivšeg predsednika Srbije Marko Milošević plaćao je čak pet miliona dolara za likvidaciju Zorana Đinđića! Ovo je pred Specijalnim sudom otkrio svedok-saradnik Zoran Vukojević Vuk, saznaje Kurir.
Podsetimo, Vukojević je svirepo je likvidiran dve godine kasnije posle svedočenja…

Zoran Vukojević Vuk, svedok-saradnik u slučaju atentata na Zorana Đinđića, izjavio je tokom procesa pred Specijalnim sudom da je Marko Milošević, sin bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, bio spreman da plati čak pet miliona dolara da se ubije premijer.

On je saslušan 13. aprila 2004. u sudnici Specijalnog suda, bez prisustva javnosti, a njegov iskaz se smatrao službenom tajnom.

Vukojević je kazao da je Marko Milošević posle 5. oktobra 2000. nudio pet miliona dolara za Đinđićevo ubistvo, ali da je budućeg premijera tada zaštitio „zemunski klan“. On nije precizirao kome je mlađi Milošević nudio novac, ali je objasnio da je Dušan Spasojević sa Miloradom Ulemekom organizovao da Đinđića zaštite njihovi ljudi.

Iz transkripta sa glavnog pretresa u Specijalnom sudu izdvajamo upravo deo koji je Vukojević izneo u sudnici:

– Posle 5. oktobra poslao nas je Legija da ih obezbeđujemo. Znači Đinđića i njegovo obezbeđenje – izjavio je Vukojević.

Na pitanje predsednika veća koliko je to trajalo, on je odgovorio:

– Jedno petnaestak dana, pošto je u tom periodu Marko Milošević nudio pet miliona da se ubije Đinđić – tvrdio je Vukojević.

Na opasku jednog od advokata odbrane da nije dobro čuo, Vukojević je ponovio:

– Marko Milošević je nudio pet miliona da se ubije Đinđić.

Zoran Vukojević radio je kao policajac u OUP Zemun i Grocka, a zatim je postao šef obezbeđenja Dušana Spasojevića. Posle svedočenja pred Specijalnim sudom odbio je da uđe u program zaštite svedoka, a policija ga, poštujući njegovu želju, nije samoinicijativno štitila. Ubijen je na izuzetno svirep način 3. juna 2006.

Zoran Vukojević, svedok-saradnik na suđenju za ubistvo premijera Srbije, 3. juna 2006. otet je, mučen, iskasapljen, a potom zapaljen. Telo je nađeno nedaleko od Aerodroma Beograd, pored auto-puta. Patolozi kažu da je telo bilo toliko unakaženo da to dugo nisu videli. Prebijan, sečen noževima i izmasakriran, a još živ, umotan u celofan, zapaljen je i bačen u raku iskopanu pedesetak metara od mesta na kom je nađen u šumi. Tako zapaljen i izmasakriran puzao je još nekih 50 metara. Sumnja je odmah pala na braću Simović i Sretka Kalinića, u to vreme odbegle članove klana.

Čovićeve reči posle atentata
ČEDO, HOĆETE LI ME HAPSITI?

Čedomir Jovanović doveo je u vezu bivšeg potpredsednika vlade Srbije Nebojšu Čovića sa atentatom na Đinđića i to sve opisao u svojoj knjizi „Moj sukob s prošlošću“.- Tog 13. marta 2003. smo sa antologijskog predsedništva stranke otišli peške na komemoraciju u Skupštinu grada… Tu, u Skupštini grada, Nebojša Čovic me je pozvao da razgovaramo. Izgledao je napeto, nervozno, ali drugačije od ljudi koji su nas okruživali. Rekao sam da ću imati vremena tek tokom popodneva. Sreli smo se narednog jutra… Bio je direktan: „Da li ćete me uhapsiti?“ Nije morao da mi objašnjava zašto me to pita. Neposredno pre ubistva, u poslednjoj fazi priprema hapšenja Legije i „zemunskog klana“, Čović je s njima imao kontakte o kojima mi nismo znali ništa više osim da su česti. Odgovorio sam mu pitanjem: „A zašto me to pitaš?“ Danas se on ne seća ovog susreta – napisao je Jovanović.

Boža Spasić
UBISTVO VUKA PORUKA DRUGIMA DA ĆUTE

Stručnjak za bezbednost Božidar Boža Spasić kaže za Kurir da je monstruozno ubistvo Zorana Vukojevića Vuka nosilo i izvesnu poruku.- Kad se ubije svedok-saradnik ili mu se nanese neka šteta, bilo njegovoj porodici, bilo imovini, to obično znači dve stvari. Prvo je svakako osveta, a drugo je upozorenje ostalim zaštićenim svedocima da će proći isto kao i on ukoliko budu slično postupili – zaključuje Spasić.

Dijaspora.news Izvor EPK

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top