All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Marija i Aleksandar su se venčali na nebu, i to IZNAD LAS VEGASA

Mladenci Marija (35) i Aleksandar Marković (35) ne znaju da li su bili uzbuđeniji kada je helikopter na neobičan način uzletao sa aerodroma u Las Vegasu ili dok je pilot namerno zaokrenuo letelicu za 180 stepeni ne bi li kumovima i njima dodatno podigao adrenalin nakon sudbonosnog „da“. Prepuni utisaka pričaju mi doživljaje sa nesvakidašnjeg tronedeljnog putovanja u Ameriku i originalnog venčanja u prestonici svetske zabave, četvrtog januara, odakle su produžili na egzotične Havaje.

10408807_10205660107564448_5778896869539617101_n

Sa kumom Marinom Aleksandar se upoznao još na fakultetu, a sada i rade zajedno, dok kum Marko živi i radi u Sijetlu

– Ideju smo dobili prošlog leta, a onda su jesenas Aleksandar i kuma Marina, kao glavni organizatori preuzeli stvar u svoje ruke i napravili nam ovaj jedinstveni doživljaj – priča Marija.
– Odlučili smo da se venčamo u helikopteru i to noću jer tada ceo Las Vegas svetli. Od hotela do aerodroma dovezli su nas u limuzini, a nakon toga smo se sa kumovima, matičarem, fotografom i pilotom smestili i poleteli. Zanimljivo je da smo pre ulaska u helikopter morali da se izmerimo da bismo napravili ravnotežu – sa osmehom mi objašnjava Aleksandar.

– Let je trajao pola sata, a matičar nas je u američkom stilu pitao da li smo dobro razmislili o venčanju i da li smo sigurno da ćemo u dobru i u zlu i u bogatstvu i nemaštini slušati jedno drugo. Začudili smo se kada je rekao da stavimo burme na mali prst i palac, pre nego što ih predamo jedno drugom, jer se često dešavalo da mladencima u mraku ispadnu na pod, pa da u panici krenu da drmaju pilota. „Kako bismo preživeli, uradite to što sam vam rekao“ – duhovito je dodao. To je poznati matičar koji nam se pohvalio da je glumio u filmovima i da je venčao Anđelinu Džoli i njenog prvog muža Bilija Boba. Nadamo se da će naš brak trajati duže od njihovog – našalila se Marija, koja je sa Aleksandrom u emotivnoj vezi punih 13 godina.

10931375_10205660103484346_159390612259430703_nDa bi umanjili buku propelera u toku letenja imali su slušalice na glavama, a u pozadini se čula romantična muzika. Po sletanju, vozač limuzine ih je sačekao sa flašom šampanjca, provozao ih Stripom (ulicom dugom šest kilometara u kojoj se nalaze najveći hoteli, restorani i kockarnice) a kada su stigli na svadbenu večeru, organizatori venčanja pripremili su im iznenađenje – mladenačku tortu.

10924824_10205660105844405_6728547259583349806_n– Proslavili smo u hotelu Pariz, u replici Ajfelove kule, sa kumovima i prijateljicom iz Las Vegasa. Na stolu nas je čekalo 13 ruža, simboličan poklon od kuma Marka Panića iz Sijetla i njegove supruge, koji su znali da smo počeli da se zabavljamo 13. maja. Od njih smo dobili i noćenje u tom luksuznom hotelu, a od kume Marine Dražić iz Beograda burme. Pasoši, burme i jedan kofer prtljaga jedine su stvari koje smo doneli iz Srbije, a sve ostalo, čak i venčanu haljinu i odelo, kupili smo tamo – objašnjava mi Marija.

Novu godinu dočekali su u Las Vegasu, a Badnji dan i Božić na plaži na Havajima. Nezaboravni odmor trajao je 21 dan, a avionom su leteli čak deset puta.
– Zbog razlike u vremenu između Beograda, Las Vegasa i Havaja postili smo 24 sata (smeh). Nismo znali po kojem vremenu da računamo – šale se Markovići.
Roditelji i rodbina iz Srbije srećni su i ponosni, ali pomalo zbunjeni ovakvim venčanjem, hiljadama kilometara daleko od kuće.

Razmena burmi

Razmena burmi

– Kad smo im lepo objasnili da smo ovo želeli, roditelji su se složili. Crkveno venčanje ostavili smo za proleće u Srbiji, a na medeni mesec ćemo ići na leto. Trebaće nam vremena da smislimo novu destinaciju i da se odmorimo od putovanja, venčanja i utisaka – ispričali su mi Marija i Aleksandar, koji su se po povratku vratili svakodnevnim obavezama u Beogradu.

Izvor: pricesadusom

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top