All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

MANDIĆ SE SUSREO SA VUČIĆEM: Za Srbe u Crnoj Gori nema posla ni puta

Položaj srpskog naroda u Crnoj Gori je izuzetno težak. Da bi se prevazišao očekujemo od Vlade Srbije da preko svojih diplomatsko-konzularnih predstavnika u Evropi i svetu istakne ovaj naš problem i pomogne da izađemo iz nevolje u koji nas je gurnula višedecenijska vladavina diktatora Mila Đukanovića.

Premijeru Srbije Aleksandru Vučiću saopštio sam mnogobrojne probleme sa kojima se suočava srpski narod u Crnoj Gori i od njega sam dobio čvrsta uverenja da će Vlada na čijem je čelu, pomoći. U Vladi Srbije vidimo najznačajnijeg političkog i nacionalnog partnera na koga se možemo i moramo oslanjati.

Ovo je za “Novosti” kazao Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije, nakon susreta sa srpskim premijerom sa kojim se u sredu sreo drugi put za kratko vreme.

– Diskriminacija srpskog naroda se nastavlja. U javnoj upravi se na prste mogu nabrojati Srbi koji rade, a slično je i u drugim oblastima. Uz nezaposlenost, Srbi su izloženi asimilaciji u Crnogorce, tako što ih predstavnici režima ucenjuju na razne načine. Kada pođete na crnogorski sever videćete da tamo gde se prekida asfalt na putu žive Srbi, gde nema struje ili vode, takođe. To je žalosno i tvrdim da su Srbi danas u Crnoj Gori najugroženiji narod u Evropi! Zanična Podgorica pokušava sve ovo da zataška i predstavi da je srpsko pitanje u državi rešeno, što nije tačno – kaže Mandić.

Dijaspora.news / Novosti

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top