All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Maloj Mili pomaže ceo region, ali i dijaspora: Dragan iz Filadelfije devojčici i njenoj porodici nudi smeštaj za vreme lečenja

Za dvogodišnju Milu Rončević, obolelu od leukemije, kojoj je potrebno lečenje u SAD-u, ujedinila se cela Hrvatska. Svi žele da joj pomognu. Roditelji su neizmerno zahvalni. I dalje ih zovu dobri ljudi i pomažu, a osim sportista i političara, uključila se i dijaspora. Primaju i uplate i pozive iz Srbije, Bosne, Crne Gore… Iz Filadelfije dolaze i ponude za smeštaj, i dok pomoć stiže sa svih strana, stižu i lepe vesti: sakupljeno je više od 26 miliona kuna za lečenje, više od neophodnih 18 miliona kuna.

Tako se među poslednjima u nizu javio Dragan Janković koji je preko svog Fejsbuk profila otvoreno ponudio smeštaj Mili i njenim roditeljima za vreme lečenja.

– Dragi moji prijatelji čuo sam da u utorak dolazi na lečenje u Filadelfiju devojčica Mila iz Hrvatske. Ja živim u Filadelfiji sa porodicom i mogli bi da osiguramo sobu za smeštaj dok traje lečenje. Molim svakoga ko bi mogao pomoći oko uspostavljanja kontakta sa Milinom porodicom da mi javi. Mi bismo mogli i da ih pokupimo na aerodromu. Hvala svima ko mi pomogne da pomognemo ovoj devojčici i njenoj familiji – napisao je Dragan Janković na svom Fejsbuk profilu.

odignuta je i veb stranica lifeformila.com koju uređuju uža porodica i bliski prijatelji i koja će izveštavati o prikupljenim sredstvima.

Roditelji devojčice su u ponedeljak na konferenciji za novinare objavili da je sakupljeno više od 26 miliona kuna za lečenje, zahvalili su svima i zamolili sve da se mole za njih i šalju ljubav.

Priča malene Mile dirnula je mnoge. Svi žele da pomognu devojčici oboleloj od akutne leukemije – od sportista, studenata, penzionera do političara. Uključila se i predsednica Kolinda Grabar Kitarović. Takođe, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je rekao da će se, ako bude potrebno u akciju uključiti i Grad Zagreb.

U humanitarnu akciju se uključila i Fondacija Nora Šitum. Milini roditelji zamolili su Norinu mamu Đanu Atanasovsku da prijavi i organizuje humanitarnu akciju kako bi sve bilo po zakonu.

dijaspora.news/telegraf

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top