All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Mališanima zabavna ćirilica

Jugoslovensko-nemački KUD Hilden je održao prvi čas Uskršnje radionice s decom predškolskog uzrasta. Učiteljica Sanja Damjanović i pesnikinja Dragica Šreder Matejić s mališanima su razgovarale o Vuku Karadžiću, ćirilici i latinici.

Radionica je predviđena za decu od pet do 15 godina, a došlo je samo četvoro četvorogodišnjaka koji su ceo sat sa učiteljicama uživali u zanimljivim pričama na srpskom jeziku.

Mara Kljajić je došla s radoznalim unukom Milanom, a mala Ana bila je s kumom. Vanja Grujičić Todorov dovela je ćerku Janu, a učiteljica Sanja svoju Milu.

– Radionica je planirana za decu od pet do 15 godina, a došli su samo predškolci, jer su stariji masovno otišli u Minhen na folklorijadu. Očekujemo da će sledeće subote i oni da dođu. Videćemo kako će se ovi zanimljivi kreativni susreti dalje odvijati jer dolazi i uskršnji raspust. Sve zavisi od zainteresovanosti i odziva. Deca se druže i oduševljena su. Kurs će i dalje voditi učiteljica Sanja Damjanović – rekla je za “Vesti” Dragica Šreder Matejić predsednica KUD-a Hilden.

Učiteljica Sanja i pesnikinja Dragica sve zainteresovane za druženje na srpskom srdačno pozivaju da u subotu 13. aprila od 11 do 13 časova dođu u Robert Gies-Haus Clarenbach Weg 7-9 40724 Hilden.

R. Lukić

Prvi čas: Pune ruke posla
dijaspora.news/vesti-online.com
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top