All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

MAJKE: Novi protesti, ako poslanici izglasaju zakon

Ustavni sud je 19. aprila ukinuo odredbe o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, ocjenjujući da nisu u saglasnosti sa najvišim pravnim aktom i obavezao Vladu da u roku od tri mjeseca Skupštini podnese Predlog zakona za izvršenje te odluke

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece provele su noć ispred Skupštine Crne Gore gdje će se poslanici danas izjasniti o Predlogu zakona o izvršenju odluke Ustavnog suda koji se tiče njihovih primanja.

Predsjednica Koordinacionog odbora majki Željka Savković poručila je da će majke ostati ispred Skupštine i da će organizovati nove proteste, ako poslanici izglasaju zakon.

Majke su krenule u protestnu šetnju. Tu su žene iz Nikšića, prvi put su žene iz Rožaja, a tu su i žene sa Cetinja i iz Pljevalja.

Koordinacioni odbor majki, korisnica naknada saopštio je da će u podne biti održana konferencija za medije ispred Skupštine Crne Gore.

Majke su kazale da je za njih ovo dan D jer se odlučuje o njihovoj sudbini.

Jedna od korisnica naknade, Milosava Radulović iz Nikšića sa jučerašnjeg skupa je poručila da poslanici ne odlučuje samo o majkama nego i o sudbini njihove djece.

“Pojedinim poslanicima skrećeno pažnju da ne vode računa o očuvanju svojih fotelja i uskopartijskim interesima, nego da sada donose zakone u interesu građana koji su ih glasali”, rekla je Radulović.

Ustavni sud je 19. aprila ukinuo odredbe o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, ocjenjujući da nisu u saglasnosti sa najvišim pravnim aktom i obavezao Vladu da u roku od tri mjeseca Skupštini podnese Predlog zakona za izvršenje te odluke.

(Dijaspora.news/vijesti.me)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top