All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

MAJKA I ŠETORO DECE DOBILI KUĆU: Deda Mraz nam je sad ispunio sve želje!

Obezbedili smo im novi dom, a oni su nas pozvali na useljenje! “Nemamo više šta da poželimo od Deda Mraza, sada imamo sve”, dočekuje nas s osmehom na licu Andriana (14), trčkarajući iz jedne sobe u drugu.

Snežana Rofa iz Titela i njeno šestoro dece juče su se uselili u novi dom, prostranu kuću koju im je obezbedila “Blic fondacija”. Andriana sada s ponosom pokazuje svoju roze sobu. Ona i njene sestre od “Forme ideale” dobile su nameštaj u istoj boji, a njena braća u plavoj, kako i dolikuje muškarcima.

 Mama Snežana pomno prati svaki korak svojih ćerki, koje se trude da sve isprobaju.
UDŽERICA: Kuća u kojoj je porodica Rofa dosad živela

Foto: Nenad Mihajlović / RAS SrbijaUDŽERICA: Kuća u kojoj je porodica Rofa dosad živela

– U jednoj sobi bićemo Andriana (14), Jovana (7), Zorana (4), Ana (1) i ja, a u drugoj Vojislav (17) i Andrija (14). Najsrećnija sam što će im konačno biti toplo. U onoj našoj udžerici stalno je hladno, nije bilo ni kupatila ni kuhinje – priča Snežana.

Kuća je ispunjena dečjom grajom. Devojčice su srećne i to se vidi, ne skidaju osmeh s lica.

– Soba nam je tako lepa – oduševljena je Andriana, koja je odmah sa Jovanom počela da pravi planove gde će šta da smesti.

SVE U ROZE BOJI: Andriani i Jovani se najviše dopao radni sto

Foto: Dušan Milenković / RAS SrbijaSVE U ROZE BOJI: Andriani i Jovani se najviše dopao radni sto

Odmah su našle mesto za igračke koje su dobile od “Dexy co kids”. Pridružila im se i stidljiva Zorana. Mala Ana ih je posmatrala sa sigurnog mesta, iz maminog naručja. Svojim veselim okicama pratila je svaki njihov korak. Za razliku od sestara, ona je u rukama čvrsto držala čokoladu iz paketića koji im je poklonio “Soko štark”.

Porodica Rofa konačno se iselila iz stare, oronule kuće koja nije imala ni pod ni kupatilo.

– Nadam se da ćemo nekada moći da je renoviramo. Pre svega, zbog Vojislava (17), da ima gde da živi kad se osamostali – kaže Snežana, majka desetoro dece, od kojih šestoro žive s njom.

Snežana sada brine o svojih šestoro dece sa 19.000, koje dobija od socijalne pomoći. Njen muž Jovan ubio se kada je Snežana bila u osmom mesecu trudnoće. Od tada deca svog najstarijeg brata gledaju kao glavu kuće.

Sada, kaže Snežana, na život gledaju drugim očima.

– Naučili su da imaju veru u ljude, toliko su dobili od dobrih ljudi. Kako se brzo sve dogodilo, još uvek nismo stigli da prebacimo dva metra drva koja imamo – sa osmehom kaže Snežana.

Hvala ljudima velikog srca

– “Blic fondacija” uvek do kraja isprati šta se dešava sa porodicom kojoj je pomogla. To smo dužni prema svim ljudima koji su uplatili donacije. Veoma je važno da donatori vide koga i kako su pomogli. Mi ih na ovaj način o tome obaveštavamo i zahvaljujemo im – rekla je Ljiljana Knežević, izvršna direktorka “Blic fondacije”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top