All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

MAJKA HEROJ Saznala je STRAŠNU VEST u petom mesecu trudnoće, i odlučila je da se ne leči zbog beba. To je KOŠTALO ŽIVOTA

Danijel Dik, koja je hrabro odlagala terapiju raka kože da bi sačuvala život blizancima u utrobi, preminula je samo devet meseci nakon što je rodila dvoje zdrave dece – dečaka i devojčicu. U poslednjim trenucima, u bolničkom krevetu pored nje ležao je suprug Tajler.

Tridesetdvogodišnja žena, koja je već imala jedno dete, saznala je da je ima rak u četvrtom stadijumu nakon što je u 17. nedelji trudnoće dobila jake glavobolje i počela otežano da govori.

Tajler, iz Godarda (Kanzas), sada želi da upozori ljude da se pregledaju čim vide nešto sumnjivo kako bi se zaštitili od raka kože. On je 2011. primetio čudan mladež na leđima supruge i odveo je kod lekara. Patohistološka analiza, međutim, nije ukazivala na kancerogeno oboljenje. Mladež je i dalje rastao, a posle ponovne biopsije otkriveno je da je reč o melanomu.

Mladež i limfni čvorovi su odstranjeni i lekari su mislili da je izlečena. Godine 2015. rodila je prvo dete, ćerkicu po imenu Tejlor, da bi naredne godine ponovo ostala u drugom stanju.

U aprilu 2017. primetila je da ima poteškoća u govoru – nije mogla da nađe pravu reč. Ginekolog im je rekao da je to zaboravnost koja se ponekad javlja u trudnoći, ali kada jednog dana više ništa nije mogla da kaže, otišli u urgentni centar, gde su saznali poražavajuću vest: magnetna rezonanca je pokazala da je melanom metastazirao na tri mesta na mozgu.

Da je odmah podvrgnuta terapiji zračenjem, Danijel je imala 20 odsto šansi da preživi barem pet godina, ali je ona odlučila da odloži lečenje kako bi njene bebe preživele.

Dečak Kolbi i devojčica Regan rođeni su prevremeno carskim rezom, nakon čega se Danijel podvrgla agresivnim metodama lečenja. Međutim, bilo je prekasno, jer se bolest ubrzano širila. Na kraju je imala 20 novih žarišta u mozgu, a bolest je zahvatila i kičmenu moždinu. Premeštena je u bolnicu u Hjustonu u Teksasu, radi daljeg lečenja.

Preminula je 25. aprila, samo devet meseci nakon porođaja.

FOTO: GOFUNDME-DANI1985 / PROMO

Danijel je do kraja bila posvećena deci, čak i kada joj je bilo loše, ili kada je bila iscrpljena, kaže njen suprug.

– Nije mogla ni da predahne. Svaki put kad bismo otišli kod lekara saznavala je užasne vesti. Otarasili bi se jednog tumora, a pojavio bi se drugi – ispričao je Tajler za “Today”. Na portalu za prikupljanje sredstava GoFundMe prikupljeno je 28.000 funti za lečenje, ali se bolest širila brže nego što je iko očekivao.

 (dijaspora.news/blic.rs)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top