All for Joomla All for Webmasters
Sport

LIGA EVROPE Jedini gol raspršio san u Moskvi, Zvezda promašila prolaz u osminu finala

Fudbaleri Crvene zvezde završili su takmičenje u Ligi Evrope u šesnaestini finala, pošto su u revanšu poraženi od CSKA u Moskvi sa 1:0 (1:0), što je i ukupan rezultat posle beogradskih 0:0.

Imala je ekipa Vladana Milojevića dobar ishod na svom terenu, u zaleđenoj ruskoj prestonici je probala da preko favorizovanih “armejaca” dođe do osmine finala, ali nije uspela da postigne neophodan pogodak. To je uradila četa Viktora Gončarenka i uz pomoć sudija iz Portugala na čelu sa Miguelom Souzom prošla među 16 najboljih.

Odlučujući trenutak odigrao se u prvom i jedinom minutu nadoknade prvog poluvremena. Sve je počelo tako što je Fernandeš igrao rukom na desnoj strani, arbitri su ostali nemi, pa je akcija nastavljena i krunisao ju je Alan Džagoev za Zvezdinu eliminaciju, odnosno prolaz CSKA.

Trenutak kada je Fernandeš igrao rukom uoči jedinog gola u Moskvi

Foto: Promo Trenutak kada je Fernandeš igrao rukom uoči jedinog gola u Moskvi

Tako su crveno-beli završili evropsku odiseju u kojoj su ove sezone odigrali čak 16 utakmica i napravili istorijski uspeh plasmanom u nokaut fazu, odnosno izborili su se za evropsko proleće posle dve i po decenije čekanja. Mogli su da produže san, ali su najbolje šanse u poslednjih 10 minuta propustili Aleksandar Pešić i El Fardu Ben.

CSKA je od početka bio opasniji, pretio, napadao i vršio pritisak, dok je Zvezda tek sredinom prvog poluvremena počela sa ofanzivom. Pretežno su gosti bili orjentisani na odbranu i čekali su šansi iz kontri.

Dok je nisu dočekali, uspešno su rešavali sve nalete “armejaca” i to najčešće blokiranjem. Tu je prvi “na braniku” bio Le Talek, koji se postavljao ispred svakog udarca domaćina, pratili su ga saigrači među kojima se istakao Stojković.

I Borjan je pravovremeno izleteo i uhvatio jednu loptu za otklanjanje opasnosti, da bi crveno-beli u 20. minutu uspeli da zaprete. Radonjić je odlično prošao po levoj strani i centaršut mu je bio presečen, da bi u nastavku akcije Krstičić bio izblokiran.

Napadao je CSKA, ali i Zvezda… Opet su crveno-beli blokiranjem pokrenuli kontru, opet je povukao Radonjić i izbacio Pešića, a on je sa levog krila hteo da pronađe Bena pored koga je uspeo da reaguje Vasin.

Foto: MAXIM SHIPENKOV / EPA;

I onda u pet minuta najbolje prilike pred oba gola. Prvo su Moskovljani mogli do prednosti, Borjan je krenuo preko Muse na centaršut, nije bio fauliran, lopta je pala pred peterac i došla do Kučajeva koji je iskosa sa leve strane šutirao iznad Savića i Krstičića pored dalje stative.

Brzo su uzvratili puleni Vladana Milojevića, Jovičić je neprecizno šutirao sa oko 20 metara i onda velika prilika u 40. minutu za goste. Ben je sačekao grešku domaće odbrane, bio je to napad “tri na dva”, dodao je u sredinu gde je Pešić zakačio loptu i tako slučajno prevario Radonjića koji je mogao da se nađe oči u oči sa Akinfejevim.

Foto: Tanjug/AP

Kazna je bila surova i stigla je pred sam kraj prvog poluvremena. “Pukla” je Zvezdina odbrana u jedinom minutu nadoknade, Natko je pronašao Kučajeva, a on je sa levog krila dodao do Džagoeva koji je ispred Rodića matirao Borjana za 1:0!

Ali, mora se istaći da je pogotku “armejaca” prethodilo igranje rukom Fernandeša, koji je na nedozvoljen način primirio loptu što sudije iz Portugala nisu sankcionisale.

To je bio i konačan rezultat, iako je mogao da se promeni u nastavku… Bio je CSKA i opasniji, i sigurniji i snalažljiviji. Imali su nekoliko dobrih napada “armejci”, ali je i Borjan bio odličan među stativama.

Foto: Anadolija

Nisu se gosti zaletali, strpljivo su čekali šansu za pogodak koji bi ih odveo dalje i imali su ogromnu priliku u 81. minutu. Aleksandar Pešić je izbegao ofsajd zamku, ostao potpuno usamljen u petercu na centaršut Srnića sa desne strane, ali nije uspeo da zahvati loptu.

Uspeo je zato Ben pred sam kraj, imao je zicer iskosa sa leve strane i šutirao je pored dalje stative, pa je tako nada da Zvezda može dalje raspršena na moskovskoj zimi.

Foto: Tanjug/AP

LIGA EVROPE, REVANŠ ŠESNAESTINE FINALA

CSKA Moskva – Crvena zvezda 1:0 (1:0)

Stadion: VEB arena. Gledalaca: 18.753. Sudija: Miguel Žorge de Souza (Portugal).

Strelac: Džagoev u 45+1. minutu.

CSKA MOSKVA: Akinfejev – V. Berezucki, Ignjaševič, Vasin (od 26. Nababkin) – Fernandeš, Džagoev, Natko, Vitinjo (od 77. Milanov), Kučajev – Vernblum, Musa.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Savić, Le Talek, Rodić – Jovičić (od 88. Račić), Donald (od 78. Srnić) – Ben, Krstičić, Radonjić (od 88. Adžić) – Pešić.

 (dijaspora.news/blic.rs)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top