All for Joomla All for Webmasters
Naša posla

LAŽNI MAJSTOR ORDINIRA PO SARAJEVU: Smislio NEVJEROVATAN način da uzima pare

Prevaranti nisu ništa novo, samo je pitanje koji način koriste da izmame novac od lakovernih ljudi. U posednje vreme u Sarajevu se desilo nekoliko slučajeva u kojima je nepoznati muškarac, predstavljajući se kao majstor za popravku plazma televizora, prevario lakoverne građane koji su ga pozvali da im popravi televizor.

– Prevario je i mene, a kasnije sam saznao na isti način i jednog moga komšiju. Uzeo nam je po 20 KM i nikada se više nije javio – kaže za Fokus stanovnik naselja Buča Potok u Sarajevu, koji nije želeo da mu se spominje ime.

 Ispričao je način na koji mu je lažni “majstor za plazme” uzeo 20 KM, a da nije popravi televizor.

– Našao sam ga preko oglasa, pozvao da dođe na adresu. Prilikom razgovora telefonom, kada sam mu objasnio šta nije uredu sa televizorom rekao mi je da je to najverovatnije teži kvar, verovatno oko 150 KM, ali da će ipak doći na lice mesta da pogleda. Kada je došao, za dva minuta me obradovao i utvrdio da se ne radi o opasnijem kvaru, i da dio koji treba zameniti košta samo 15 KM. Ali da ga nema kod sebe. Te da će za dan dva navratiti da to zameni. Ali, kazao mi je i da je izlazak na adresu 20 KM, te da to odmah naplaćuje. S obzirom da me obradovao, jer sam očekivao da će kvar biti preko 100 KM, platio sam mu 20 KM, i nikada se više nije pojavio. Broj koji sam našao u oglasima više nije u funkciji. Tek kasnije sam saznao da je na potpuno istu priču dan ranije prevario i mog komšiju – kazao je prevareni građanin.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top