All for Joomla All for Webmasters
Srbija

KUĆA I NJIVA ZA 2.000 EVRA: Sela duž Koridora 10 “merkaju” Turci, Bugari i Francuzi

Kuće u zapuštenim selima i selima na izdisaju u pirotskom kraju, naročito onima koji su bliži istočnom kraku Koridora 10, sve su zanimljivije za strance. Kako pišu Večernje novosti, za nekoliko hiljada evra može se kupiti kuća sa pristojnomm okućnicom i devičanski čistom zemljom koja se decenijama ne obrađuje.

To je još pre šest godiona pokazao Majkl Mihael (41), iz Francuske, poreklom iz Gvineje, kada je pazario staru kuću u Činiglavcima. Ne može se reći da vlada jagma među strancima za dotrajalim zgradama, ali je od tada prodato nekoliko kuća u selima poput Činiglavaca, a poslednji pazar je obavljen u selu Srećkovac, s desne strane Koridora 10, tačno preko puta Činiglavaca, gde su pazarile sve turske porodice.

Među onima koje interesuju strare kuće su i Bugari, naročito oni čiji su preci iz ovih krajeva.

– Ova sela i kuće im dođu usput, iz Nemačke, Francuske i drugih zapadnoevropskih država, kada se vraćaju prema otadžbini. Kažu da im je dovoljno da imaju svoj dom, da se odmore pre nego što nastave ka Turskoj. Kuća se zaista može kupiti po ceni koja njima ne predstavlja nikakav problem – kaže za Novosti Rade Dinić iz sela Činiglavci.

 Cenu imanja poslednjih godina malo je podigla eksproprijacija, a pre toga, nekoliko hektara njiva i kuća mogli su se pazariti i za 2.000 evra, dok je u planinskim selima još jeftinije.
Dijaspora.news/novosti.rs
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top