All for Joomla All for Webmasters
Srbija

KONTROVERZNI SRPSKI VOZ Od sutra ponovo na šinama, ovog puta ide do linije sa Kosovom

Tematski ukrašeni voz na kojem na 21 jeziku piše “Kosovo je Srbija” i čija je unutrašnjost ukrašena motivima kulturno-istorijske baštine Kosova i Metohije, od sutra ima novu turu – saobraćaće svakodnevno od Niša do Merdara, administrativne linije sa Kosovom.

Foto: O. Bunić / RAS Srbija

Voz će na ovoj relaciji saobraćati narednih 10 dana, nakon što je poslednjih 10 dana januara vozio putnike od Kraljeva do Užica.

 Po prvobitnom planu, ovaj voz je trebalo redovno da saobraća na liniji Beograd – Kosovska Mitrovica, ali nije uspeo da završi prvu vožnju. Srpski voz je 14. januara zaustavljen u Raški zbog pretnje da je pruga minirana, odnosno pošto su specijalne jedinice kosovske policije ROSU opkolile šine.

Foto: O. Bunić / RAS Srbija

“Srbija voz” je saopštio da će voz iz Niša za Merdare polaziti u 03:55, iz Merdara za Prokuplje u 8:05, a iz Prokuplja za Merdare u 10:45, dok će iz Merdara za Niš polazak biti u 13:20 časova.

Na taj način će, kako se navodi, građani i ovog dela Srbije biti u prilici da se voze i vide tematski ukrašeni voz sa motivima srpske kulturne baštine sa Kosova i Metohije.

O narednim relacijama na kojima će ovaj voz saobraćati javnost će biti blagovremeno obaveštena, poručili su iz “Srbija voza”.

Dijaspora.news/Blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top