All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

KONAČNO USVOJENO: Ako boravite u Nemačkoj više od 6 meseci, ostvarujete OVO pravo!

Zajednička izjava o namerama između Savezne Republike Nemačke i Republike Srbije, kojom se reguliše procedura za direktnu zamenu vozačkih dozvola, stupila je juče na snagu, tako da će od sada srpske vozačke dozvole biti priznate u Nemačkoj bez polaganja dodatnog vozačkog ispita!

Ovaj sporazum važi za sve kategorije. Jedini preduslov je dugoročni boravak u drugoj zemlji, odnosno boravak od najmanje šest meseci u kontinuitetu, saopšteno je iz nemačke ambasade.

Do sada je za zamenu srpske vozačke u Nemačkoj bilo potrebno ponovo polagati vozački ispit, za šta su naši državljani morali da plaćaju po 1.000 evra, o čemu smo ranije već pisali.

 

Nedavno smo i prvi najavili da će ove godine srpske dozvole biti priznate u Nemačkoj, što je veliko olakšanje za više od 250.000 naših građana koji zvanično žive i rade u toj zemlji.

Ambasador Aksel Ditman je povodom potpisivanja sporazuma u Palati Srbije izjavio da ovaj sporazum predstavlja znatno olakšanje, kako za srpske državljane u Nemačkoj tako i za Nemce u Srbiji.

On pojednostavljuje svakodnevnu mobilnost u drugoj zemlji.

Istovremeno, ovaj sporazum je još jedan znak dobre i bliske saradnje između Nemačke i Srbije, istakao je Ditman.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top