All for Joomla All for Webmasters
Srbija

KONAČNO LEPE VESTI! Ovo će povećati NATALITET u Srbiji

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom, kojim je pravo na naknade po rođenju deteta prošireno na preduzetnice, poljoprivrednice i žene angažovane po osnovu ugovora o delu i ugovora o privremeno povremenim poslovima.

Osnovica za isplatu tog dodatka zavisiće od uplaćenih doprinosa na osnovu neke vrste prihoda koje su imale u poslednjih 18 meseci.

U 2018. godinu predviđeno je povećanje dodatka za prvo dete sa 39.000 na 100.000 dinara koje će biti jednokratno isplaćeno.

Zakon stupa na snagu na snagu 1. januara 2018. godine, a počeće da se primenjuje od 1. jula.

Pokret Dosta je bilo kritikovao je taj zakon ocenjujući da je sramno obrazloženje zakona da postoji neka organizovana grupa žena i majki kojoj je jedini cilj da ošteti budžet Srbije.

Foto: Telegraf

Naveli su da se u obrazloženju opisane navodne zloupotrebe majki koje produžavaju porodiljsko bolovanje radi posebne nege deteta, a što je dovelo do navodnog oštećenja budžeta u periodu od 2010. do 2017. godine za oko 10,6 milijardi dinara (88 miliona evra) na godišnjem nivou ili ukupno za period od samo sedam godina za 616 miliona evra.

Skupština Srbije usvojila je i izmene i dopune Zakona o radu, koji predvidja da će poslodavci najduže u roku od tri dana morati da prijave radnika koga je inspektor zatekao da radi na crno.

 

(dijaspora.news/ / Beta)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top