All for Joomla All for Webmasters
Srbija

KESA SE PLAĆA, GOSPODINE! Pljačkaš je ušao u prodavnicu, a onda ga je dočekao ŠOK! Nova kampanja Ministarstva životne sredine je HIT! (FOTO)

Na zvaničnom Tviter nalogu Ministarstva zaštite životne sredine osvanuo je tvit koji je oduševio sve njihove pratioce. Oni su se dosetili, pa su pomoću šale i scenarija “lažne pljačke” osmislili kampanju za naplatu plastičnih kesa.

– Naplata plastičnih kesa na delu, napisali su iznad šale koja je nasmejala sve koji su je pročitali.

 

View image on Twitter

Ministarstvo ZŽS@MinistarstvoZZS

Naplata plastičnih kesa na delu ♻️🌱🌳

 

Podsećamo, svaka osoba u Srbiji u proseku godišnje potroši 300 plastičnih kesa, dok na primer u Nemačkoj svaki stanovnik godišnje iskoristi svega 60 plastičnih vrećica.

 

Prvi kod nas se na to odvažio Delez, a nedavno su se i dva trgovinska lanca, Idea i Merkator, pridružila akciji naplate plastičnih kesa.

 

Ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan istakao je da je dosadašnja akcija već dala efekta i da je upotreba kesa prepolovljena. Prema Trivanovim rečima, prvih dana od naplate kesa koje koštaju dva dinara smanjena njihova potrošnja i korišćenje za 50 odsto.

 

Na kraju godine će se sumurati rezultati i postignuti efekti, a ako ne budu zadovoljavajući, resorno ministarstvo ne iskljucuje mogućnost da trajno zabrani upotrebu plastičnih kesa.

 

Upotreba plastičnih kesa potpuno je zabranjena u 35 država, a u zemljama Evropske unije sve se manje koriste.

(dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top