All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

KARAMBOL NA AUTOPUTU 17 povređenih u lančanom od 30 automobila!

U lančanom sudaru koji se jutros oko osam sati dogodio na autoputu Beograd – Skoplje kod Doljevačke petlje, povređeno je najmanje 17 osoba, a među njima šestoro dece, i u toku je njihovo zbrinjavanje.

– U Urgentni centar dovezeno je 17 povređenih od toga šestoro dece i u toku je dijagnostika. To nije konačan broj i Hitna pomoć dovozi još povređenih”, rekao je načelnik Urgentnog centra Hadži Bojan Marjanović.

Prema nezvaničnim informacijama, do nezgode je došlo kada je jedno vozilo proklizalo, nakon čega su ostala koja su bila u koloni, udarala jedno u drugo. Inače jug Srbije je pod jakom mećavom i ka mestu na kojem je kolona upućena je i Žandarmerija.

Naime, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, pripadnici Žandarmerije upućeni su na deonicu auto-puta nedaleko od Niša, kako bi pomogli pripadnicima saobraćajne policije i Sektora za vanredne situacije u izvlačenju putnika i automobila.

Na mesto gde je došlo do lančanog sudara više vozila izašlo je više od 30 pripadnika niškog odreda Žandarmerije sa neophodnom opremom za prvu pomoć, ćebadima i vodom.

Marić: Lančani sudar 30 vozila na autoputu

Saobraćaj na autoputu Niš- Beograd zaustavljen je u oba smera zbog lančanog sudara u kome je učestvovalo 30 vozila i zastoj je na oko 600 metara pre skretanja za Niš jug, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić.

Kako je Marić rekao, u oba pravca je zaustavljen saobraćaj, na lice mesta odmah su upućene patrole saobraćajne policije, ekipe JP “Puteva Srbije” i Sektora za vanredne situacije, kako bi se obišli svi ljudi koji se tamo u koloni nalaze i čini se sve da se situacija sanira.

Foto: Marko MarkovićFoto: Marko Marković

U niškoj Hitnoj pomoći potvrđeno je da ima povređenih ali da su njihove ekipe na terenu te da još ne mogu da daju informaciju o njihovom broju i stepenu povreda. Na autoputu je u toku zastoj, a više desetina vozila je u koloni.

Smanjena vidljivost na autoputu Beograd – Niš

Na auto-putu Beograd – Niš vidljivost je danas smanjena, a saobraćaj je otežan zbog jakog vetra i nanosa snega. Iako je deonica uglavnom očišćena, kolovoz je delimično klizav zbog snega koji neprestano pada. Nadležene službe vozačima savetuju da narednih budu veoma oprezni u saobraćaju i prilagode brzinu.

(Dijaspora/kurir/M. M./Foto: Marko Marković)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top