All for Joomla All for Webmasters
sport

KAPETAN DRAGAN IZ ZATVORA OSUO PALJBU PO NOVAKU ĐOKOVIĆU! Ti porobljeni Srbi su pravi heroji koji su svojim životima branili tvoje Kosovo i tvoj narod!

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji je osuđen na 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina tokom rata u Hrvatskoj, odlučio je da se otvorenim pismom obrati javnosti u Srbiji.

Vasiljković u pismu naglašava da su Hrvati prvi u istoriji koji su proterali jedan narod, a zatim ga optužili za genocid i agresiju. Takav ‘ustaški recept’, dodaje Vasiljković, danas se primenjuje na Kosovu.

Osim političkih tema, Kapetan Dragan dotakao se malo i sportskih, tačnije Novaka Đokovića.

U ovom pismu za beogradske medije, Kapetan Dragan poručuje da je velika sramota to što Đoković u javnosti često hvali Hrvate i Hrvatsku. ”Kep” tvrdi da je “nacionalistička Hrvatska koju Đoković brani utemeljena na ustašiji” i da bi Đoković kao “nacionalni sportski heroj mora uvek da bude uz svoj, srpski narod”.

Vasiljkovićevo otvoreno pismo prenosimo u celosti, sa svim gramatičkim nepravilnostima i greškama.

“Dragi Nole, nemam ja potrebnu elokvenciju kako bih mogao rečima da ti dočaram razočarenje stotinak porobljenih Srba u ovom hrvatskom nacističkom logoru, nakon tvog hvalospeva Hrvatima. Ti porobljeni Srbi nisu nikakvi “kriminalci” već pravi heroji koji su svojim životima branili tvoje Kosovo i tvoj srpski narod na prostorima tvoje domovine rođenja (Jugoslavije). Pored toga što su ti ljudi, koji su nešto stariji od tebe heroji, to su isto tako porodični ljudi, srpski muževi, očevi i sinovi. Verujem da su tebi roditelji pored časova tenisa obezbedili i adekvatno elementarno obrazovanje, ali za svaki slučaj evo ti par činjenica koje bi mogao da uneseš u “kalkulator” kada daješ ocenu za današnju nacističku Hrvatsku. Naravno, ne smemo da istom “četkom” obojimo sve Hrvate. Postoje metodi da se prebroje i izdvoje časni i hrabri. Evo, predlažem nedavni video gde su u hrvatskom Splitu, na rivi, napadnuti tvoji kolege sportisti koji su pozvani u goste, a zatim mučki napadnuti. Slažeš li se, Nole, da samo najgori ljudski ološ bez časti, napada svoje goste?”

 

 

Dijaspora.news/Kurir sport

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top