All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Kao dete je otišla u Ameriku, danas pomaže svom narodu u Srbiji

Katarina Keti Fenslou, rođena Beograđanka, koja je kao dete otišla u Ameriku, danas humanitarnim radom pomaže svom narodu u okviru organizacije ,,Naši Srbi”. Priču o njoj i njenom radu donosi nam naš dopisnik iz Amerike, Aleksandar Žigić.

Predsednica humanitarne organizacije Naši Srbi iz Čikaga Keti Fenslou, pokazala je članovima parohije Sveti Vasilije Ostroški u naselju Lejk Forest kako su potrošene njihove donacije tokom 2018. godine.

Naši Srbi su realizovali dva putovanja u Srbiju i posetili veliki broj ljudi.

„Radimo ovo jednom godišnje jer crkva Sveti Vasilije Ostroški i ovdašnje Kolo sestara i članovi parohije su stvarno izvanredni, oni su naše velike pristalice. Osećam da treba da im pokažemo gde smo nastavili prošle godine, jer prošle godine smo pokazali šta smo uradili do tog januara, A sada smo počeli u martu 2018. godine i pričali šta smo radili svakog meseca. Ovi ljudi su tako divni i treba da znaju šta su njihove donacije učinile za Srbiju. Za nas je važno da to radimo.

Ranije nisam sarađivala sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Srbiji. Oni su divni i nađu za nas familije kojima je pomoć potrebna, tako da kad odemo u Srbiju, mi ih posetimo i uverimo se u njihove potrebe. Recimo, drva za ogrev su velika stvar i neke familije to ne mogu da kupe, tako da im mi to doniramo. Naši Srbi su kupili i vozila koja se koriste za dostavu hrane”, kaže Keti Fenslou.

Keti kaže i da se Srbi uglavnom ne žale na situaciju u kojoj su, da znaju da su tu da im pomognu i da su im njihove posete prijatne.

Ona posebno ističe donaciju od Veljka Paunovića i kluba Čikago fajer, koje su potpuno opremili dresovima i opremom srpski fudbalski klub kod Gračanice na Kosovu.

Keti Fenslou je dobila još jednu nagradu za svoj rad. Ona je jedna od dobitnica godišnjih priznanja za svoj rad za doprinos srpskoj zajednici u Čikagu koju joj je uručila Marija Papas, ministar finansija okruga u kojem živi 5 miliona ljudi.

Ponesena uspehom dosadašnjeg rada Keti Fenslou i Naši Srbi već planiraju humanitarni put za Srbiju u junu ove godine.

dijaspora.news/RTS

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top