All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

“Kakva stolica u UN, za Kosovo može hoklica”

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odbacio je navode da je unutrašnji dijalog priprema da Kosovodobije stolicu u UN ili za priznavanje nezavisnosti južne srpske pokrajine.

– Ako neko misli da je to priprema za stolicu UN ili za priznavanje Kosova, taj nema nikakvog saznanja o namerama, niti ima političkog iskustva ili je zlonameran – rekao je Dačić gostujući na RTV.

Reč je o tome, kaže Dačić, da mi definišemo šta bi bio naš predlog za trajno rešenje.

Dačić je na pitanje da li je za njega tema „stolica“ za Kosovo u UN, rekao: „Kakva stolica, može hoklica. To ne dolazi u obzir“.

Na pitanje da li je moguće da Kosovo dobije mesto u UN, a da Srbija ne prizna nezavisnost Kosova, Dačić je odgovorio da je to nemoguće bez saglasnosti Srbije.

Šef srpske diplomatije je naveo da Kosovo nema dovoljan broj glasova za članstvo u Unesko, te da se svaki dan radi na tome da tako i ostane.

Još jednom je ponovio da Srbija neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ali nije odbacio da takvi pritisci postoje.

Postoje dva stava koji su daleko, jedan je, kaže, ono što piše u Ustavu, a drugi je priznavanje Kosova i navodi da i u Prištini postoje dva suprotna stava, a između je, naglašava, život i stanje na terenu.

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top