All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Kako su navijači BiH odveli malog Sirijca na utakmicu protiv Grčke

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju je na stadionu Karaiskakis u Pireju igrala meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke.

Zmajevi su i ovog puta imali gromoglasnu podršku navijača.

Svako putovanje na utakmicu reprezentacije donosi neku posebno zanimljivu priču, a jednu takvu je podijelio Dženan Selimbegović, koji je putovao u grčku prijestolnicu.

Selimbegović i njegovi prijatelji na Karaiskakis su poveli malog Sirijca. Sve se dogodilo sasvim slučajno, kada je jedan navijač BiH u zadnjem trenutku otkazao put.

– Bio sam sa prijateljima na utakmici Grčka-BiH. Nezaboravno putovanje sa sjajnom ekipom preko 2.500 kilometara loših i dobrih cesta kroz Srbiju, Makedoniju, Grčku, Albaniju i Crnu Goru sa antologijskim Šćepan poljem pred kraj puta. Ali ono što je, pored nesretnog gola u posljednjim sekundama utakmice, obilježilo ovaj put je jedan dječak iz Sirije imena Rais – počeo je svoju priču Selimbegović.

– Naime, jedan od prijatelja je u zadnjem trenutku otkazao svoj put i mi smo bili uvjereni da putujemo sa jednom kartom viška za utakmicu. Međutim na metro stanici na kojoj smo se kao navijačka grupa ukrcali za voz koji nas je trebao prebaciti do stadiona, jedan gospodin, koji nas ispred organizatora prati na voz, dovodi pred nas dječaka koji je krenuo kod tetke i moli nas da krene sa nama da se ne izgubi u gužvi. Upoznajemo se. Kaže izbjeglica je iz Sirije, tu je u Atini 7 mjeseci u nekom kolektivnom smještaju sa majkom. Mlađi brat je sa amidžom u Njemačkoj. Otac je ostao u Damasku, a svi su iz Homsa. Neobično pametan, lijep i stalno nasmijan. Gospodin koji ga je doveo mu kaže da smo iz Bosne i da smo muslimani…grli nas, iskreno, radosno. Jedan od prijatelja se sjeti karte “viška”, nudimo mu da krene sa nama utakmicu. Presretan je. Dolazeći pred stadion kaže: ” it's my dream”…prva utakmica u životu – napisao je Selimbegović na Facebooku.

– Čovjek bi pomislio da je čitav ovaj put, ustvari, bio zbog njega – zaključio je Selimbegović.

(Faktor.ba)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top