All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

JUGOSLOVENSKO ORUŽJE SIJE SMRT PO EVROPI: Ovo su TAJNI KANALI kojim se naoružavaju teroristi

Anis Amri osim 12 osoba koje su se nalazile na božićnom sajmu u Berlinu usmrtio je vozača kamiona kojeg je koristio za napad i ustrelio policajca u Italiji prije nego što je ubijen.
Za ubistvo Poljaka koji je vozio kamion u Nemačkoj kao i prilikom pucnjave na policajca koji mu je tražio dokumente, Amri je koristio pištolj koji se na crnom tržištu može nabaviti za svega 150 evra.Koristio pištolj malog kalibra

22 kalibarski pištolj snimljen je uz tijelo  Anisa Amrija kada je ubijen rano jutros u milanskoj industrijskoj četvrti. Postavlja se pitanje kako je Amri uspio da nabavi oružje s obzirom na to da se nalazio pod policijskim nadzorom, a bio je hapšen najmanje tri puta samo ove godine.

Photo published for Anis Amri and ISIS jihadis grab 150 euro pistols from the Balkans 

 Lako do oružja

Teroristi nevjerovatno lagano dolaze o oružja koje potom koriste za terorističke napade. Tome doprinosi još uvijek živo tržište ilegalnog oružja koje dolazi s područja Balkana u srce Evrope.

Švajcarski stručnjaci nedavno su objavili istraživanje koje pokazuje da se na području bivše Jugoslavije nalazi između tri i šest miliona različitih vrsta oružja koje je ostalo od rata na našem području tokom 1990-ih.

Cijena pištolja malog kalibra na crnom tržištu kreće se oko 150 eura, a malo skuplje oružje poput kalašnjikova AK-47 može se naći po cijeni od 700 eura, a distribuišu ih kriminalne bande, stoji u istraživanju.

Crno tržište

Distributer ilegalnog oružja poznat pod imenom “Nemac” opisao je kako se oružje prodaje teroristima.

Porast ilegalnog oružja

Ivan Zveržhanovski, iz UN-ovog odeljenja za suzbijanje ilegalne prodaje oružja u Beogradu kazao je kako je “nemoguće znati gdje se oružje nalazi, ko ih drži i na koje se načine koriste”.

 “Ne treba vam na stotine hiljada vrsta oružja, dovoljno je tek nekoliko da se izazove sigurnosni proboj”, rekao je Zveržhanovski.

“Tržište pištolja zapravo funkcioniše po vrlo jednostavnom sistemu ponude i potražnje. Od 2011. bilježimo značajan porast ilegalnog posjedovanja oružja na području jugoistočne Evrope kao i ostalim djelovima Evropske unije”, dodao je.

Postoji zapis koji dokazuje da je 24-godišnjak bio dio opsežne istrage ekstremističke mreže i da je vođi grupe kazao kako je spreman i da želi da postane bombaš samoubica. Bilo je to prije samo dva mjeseca.Pretpostavlja se kako se oko 1,5 miliona primjeraka oružja nalazi u Srbiji kao nasleđe iz Jugoslavije.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top