All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

“Još mnogo vode će proteći Dunavom do prijateljstva Srbije i Hrvatske”

Još mnogo vode će proteći Dunavom do prijateljstva Srbije i Hrvatske, ali dve zemlje imaju obavezu, zbog interesa i dobrobiti naroda, da učine sve kako bi izgradile što bolje odnose, izjavila je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Ona je dodala da Hrvatska želi sa Srbijom da gradi saradnju u duhu dobrosusedskih odnosa i da joj pomaže da što pre uđe u EU.

– Kao hrvatska predsednica, ali i kao majka ne želim da više ijedna majka tuguje za detetom poginulim u ratu. Učiniću sve da sačuvamo mir i stabilnost, a zato je ključan novi iskorak u hrvatsko-srpskim odnosima – istakla je Grabar-Kitarović.

Pri tome, kako je rekla, misli na rešenja pitanja nestalih, tzv. univerzalne jurisdikcije, pitanje granica i prava nacionalnih manjina, posebno Hrvata u Srbiji.

– Prošlost nismo i nećemo zaboraviti, ali ne smemo ostati zarobljeni u njoj. Isto očekujemo i od Srbije. Moramo se prestati stalno vraćati u Drugi svetski rat i sejati klice novih zala, želimo da idemo dalje – rekla je u Vukovaru.

– Zato odavde iz Vukovara jasno poručujem da Hrvatska želi sa Srbijom graditi saradnju u duhu dobrosusedskih odnosa, želimo da pomognemo Srbiji da što pre uđe u EU, štiteći pri tome naše nacionalne interese – poručila je.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top