All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Jako nevreme napravilo haos širom Srbije: Situacija se smiruje, saobraćaj normalizovan (FOTO) (VIDEO)

Pratimo situaciju u celoj zemlji, iz časa u čas

Nevreme praćeno grmljavinom, gradom i obilnim padavinama koje je tokom popodneva i večeri pogodilo Srbiju, stvorilo je velike probleme širom zemlje. Posebno su ugroženi Vršac, Kraljevi, ali i Umčari u Grockoj. Sinoć je i u Beogradu padala jaka kiša.

Kiša koja je tokom noći padala polako prestaje. Po kiši je vidljivost smanjena, duži je zaustavni put vozila, a veća količina vode koja se zadržava na putu predstavlja još jednu dodatnu opasnost na deonicama gde ima kolotraga rupa ili drugih oštećenja jer su popunjena vodom pa se ne vide.

 – OBILNE PADAVINE OŠTETILE PUTEVE U DRAGAČEVU

Usled obilnih padavina u protekla tri dana došlo je do oštećenja nekategorisanih puteva u devet mesnih zajednica, rekao je za Glas zapadne Srbije zamenik predsednika opštine Milivoje Dolović.

– Do oštećenja puteva je došlo u mesnim zajednicama Gornja Kravarica, Guča, Vučkovica, Glog, Kotraža, Gornji Dubac, Viča, Puhovo i Milatovići, a jedno vreme je došlo i do prekida saobraćaja na putu Guča – Gornja Kravarica – rekao je Dolović i dodao da je oštećenje sanirano i da je saobraćaj ponovo uspostavljen.

Dolović kaže da su ekipe JP “Dragačevo putevi” sve vreme na terenu sa svom raspoloživom mehanizacijom kako bi što pre sanirali oštećenja na putevima.

Zamenik predsednika opštine Dolović ističe da u svih 16 protivgradnih stanica ima dovoljno raketa, tačnije po 15 na svakom mestu.

Što se tiče vodotokova, Dolović je rekao da su sve reke u svojim koritima i da za sada nema opasnosti od izlivanja.

– Sve nadležne službe su u pripravnosti i pratimo situaciju na terenu – tvrdi Dolović.

 – NOVO NEVREME I NOVI PROBLEMI U IVANJICI

Pojedine delove opštine Ivanjaca zahvatilo je jako nevreme praćeno obilnim pljuskovima i gradom.

Zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, izjavio je za Glas zapadne Srbije da je posle sinoćnog nevremena najkritičnije bilo u mestima Prilike, Međurečje i Osonica.

– Bujice su oštetile brojne lokalne puteve, nanele blato i granje – rekao je Mitrović, dodajući da je grad najviše padao u mestu Kosovica kod Međurečja.

On kaže da su ekipe izašle na teren kako bi utvrdile nastalu štetu. Mitrović kaže da su za večeras najavljene nove padavine i da ukoliko se ponovi sinoćnji scenario, postoji mogućnost da u celoj opštini bude uvedena vanredna situacija.

Tokom jučerašnjeg dana u pet mesenih zajednica proglašena je vanredna situacija.

– EVAKUISANO 155 OSOBA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Sektora za vanredne situacije evakuisali su 155 osoba iz mesta Uljma kod Vršca, u kome je zbog obilnih padavina poplavljeno više desetina kuća. Evakuisani meštani Uljme smešteni su u Vršcu, Beloj Crkvi i Plandištu.

Situacija u poplavljenom području je stabilna, a voda se polako povlači. Na terenu su i dalje pripadnici Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije i policije koji će nastaviti da pružaju pomoć stanovništvu i da prate situaciju na terenu.

Na vozače se apeluje sa pripaze u blizini reka i potoka, koji su se izlivali, jer su za sobom ostavili mulj koji može da ugrozi bezbednost saobraćaja.

– TUŽNE SLIKE ŠIROM SRBIJE

Jutro posle obilnih padavina i izlivanja reka širom zemlje, situacija je pod kontrolom, ali slike i snimci sa lica mesta iz ugroženih i pogođenih područja su potresne.

– KOD UMČARA NORMALIZOVAN SAOBRAĆAJ

Posle izlivanja veće količine vode na delu autoputa E-75 u blizini naplatne stanice Umčari, kao i na deonici Beograd-granični prelaz Vatin, u centru naseljenog mesta Uljma, saobraćaj je od jutros normalizovan.

VANREDNO STANJE U PET SELA U IVANJICI

U pet ivanjičkih sela proglašena je vanredna situacija zbog neveremena koje je prethodnih dana u više navrata zahvatilo delove te opštine i izazvalo ogromne štete na putevima, stambenim objektima i poljoprivrednim kulturama.Vanredna situacija je proglašena u Pridvorici, Devićima, Ostatiji, Brusniku i Srednjoj Reci.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Nevreme zahvatilo Južni deo GO Grocka…

Potop u Umčarima

Posted by Žig Info – Nezavisni Medij on Mittwoch, 7. Juni 2017

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top