All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

IZNENADIĆETE SE: Oni će igrati Slobodana Miloševića i Miru Marković u predstavi o životu bračnog para (FOTO)

Život bračnog para Milošević, predsednika i osnivača SPS Slobodana Miloševića i njegove supruge Mirjane Marković, tema je predstave “LIFT – Slobodan šou” koju priprema Narodno pozorište iz Prištine sa sedištem u Gračanici.

Sud saopštio da li je zastareo postupak protiv Mire Marković

Za mjuzikl pod nazivom “LIFT – Slobodan šou” pripreme su uveliko u toku u beogradskom Narodnom pozorištu, a premijera ovog značajnog projekta biće 5. marta u Gračanici.

Predstava će se naći i na redovnom repertoaru u Beogradu i širom regiona, a ekipa koja radi na projektu je brojna. Muziku komponuje Marko Grubić, scenografiju radi Vuk Dautović, dok je za kostim zadužen Aleksandar Kovačević. Pored režiserke Jelene Bogavac koja je na ovom projektu u ulozi autora teksta i songova, predstavu režira Nenad Todorović.

Iako su svi koji su čuli za ovu informaciju očekivali da će Slobodana Miloševića i Miru Marković igrati najpoznatija imena naše glumačke scene, reditelji su imali drugačiji plan.

Kako ekskluzivno saznajemo, Slobodana Miloševića igraće Dejan Cicmilović iz Narodnog pozorišta u Niš

u.

Dejan Cicmilović Foto: narodnopozoristenis.rs

Mirjanu Marković igraće glumica Ivana Kovačević iz ansambla Narodnog pozorišta Priština sa privremenim sedištem u Gračanici.

Ivana Kovačević Foto: pristina.theater

U predstavi igraju još i: Anika Grujić, Milena Jakšić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Nebojša Đorđević, Jovan Zdravković, Uroš Novović, Aida Kožar i desetoro članova omladinskog hora Glee Srbija.

Kako je reč o dokumentarnom mjuziklu, budući da predstava barata dokumentima i istorijskim transkriptima, glumci igraju po više uloga i one su uslovljene različitim aspektima scenske situacije.

– Sporednih likova u životu i ljubavi ovoog vladarskog para bilo je mali milion. Svi smo mi sporedni likovi ove drame. U globalnoj stilskoj analizi nećemo se baviti političkim tračevima niti parodiranjem ličnosti novije srpske politike. To nam ne pada na pamet, takvu vrstu cirkusa nemojte očekivati.Zato uopšte nije bitno ko od svih ovih fenomenalnih mladih glumaca, i kada, tumači čije reči ili postupak. To bi bilo pravo “brodvejsko šibicarenje” u trenutku kad se bavimo za nas veoma važnom temom iz savremene srpske istorije – kaže Jelena Bogavac za Telegraf.

Jelena Bogavac Printskrin: TV Pink

– Ovo nije “komedija o političarima”, već tekst i predstava nastali na dubokom i ozbiljnom istraživanju uzroka i posledica građanskog rata na Kosovu. Slobodan Milošević je glavni junak srpske savremene drame – objašnjava Jelena.

Inače, ovo nije prvi put da Jelena Bogavac i Nenad Todorović sarađuju.

– Ovo je peta predstava u kojoj se, u saradnji sa rediteljem Nenadom Todorovićem, bavim savremenom nacionalnom dokumentarnom dramom. Predstave su nam zabavne i raspevane, jer nema drugog kulturnog načina za serviranje tolike gorčine. Odlično ćete se zabaviti – zaključuje Jelena.

Kako saznajemo od Jelene, niko od glumaca nije odbio ponuđenu ulogu.

– To su ozbiljni misleći ljudi i odlični glumci – kaže rediteljka.

dijaspora.news/Telegraf/Branka Bajić

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top