All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Ivan (21) je počeo iz garaže, a sada u njegove klupe svi žele da ulažu na stotine hiljada evra

Javili su se ulagači od Izraela preko Saudijske Arabije do Japana

Veliki uspeh za mladog inovatora Ivana Mrvoša iz Hrvatske. Više od 160 ulagača iz nekoliko zemalja ulaže upravo u njegov projekat. Počeo je iz garaže, a sada ulagači žele da ulože više od 400.000 evra u ovu mladu hrvatsku kompaniju.

Pametne klupe iz Dalmacije postavljene su i u Zagrebu. 17 klupa nalazi se na 12 lokacija, piše hrvatski “Dnevnik”.

Nove klupe sklapaju se u pogonu u Klisu. Nedavno su stigle jako dobre vesti. Pomoću Funderbeam kampanje prikupljeno je više od 410.000 evra koji će se uložiti u kompaniju.

– Ovo je zapravo novi način investiranja u Hrvatskoj koji do sada nije postojao i omogućuje i malim i velikim investitorima da kroz jednu platformu svi zajedno ulažu unutar jedne kompanije – kaže Ivan Mrvoš, inovator iz kompanije Include.

Jedna od ulagačica je i Ivana Šoljan. Projekt je kaže, mešavina crowdfundinga i berze.

/te

– Mi smo zajednički pripremili poslovne planove i malo ih prilagodili da budu jasniji investitorima. Investicije su od 100 do 200 hiljada evra. Ja sam lično uložila 30.000 evra – kaže Ivana Šoljan.

Javili su se ulagači od Izraela preko Saudijske Arabije do Japana.

– Ukupni cilj je 450.000 evra, a prikupljena sredstva planiramo da uložimo u razvoj, pojačaćemo razvojnu aktivnost i u poboljšanje proizvodnog procesa.

Planiraju i nova zapošljavanja.

– Planiramo nova zapošljavanja čim se realizuje investicija, verujemo da ćemo kroz peti mesec povećati broj zaposlenih sa trenutnih 15 na 20 do 25 – objašnjava Mrvoš.

Da je pred kompanijom svetla budućnost uvereni su i ulagači. Kampanja za investiranje u Mrvoševu kompaniju traje do 28. marta, a ako posao bude još više rastao, planiraju i novu investicijsku rundu.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top