All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

ISIS je njenu glavu ucenio na MILION DOLARA, zbog nje džihadisti imaju noćne more (FOTO) (VIDEO)

Džoana Palani je otišla iz Danske kako bi se borila u Siriji protiv ISIS-a. Sada je ISIS ucenio njenu glavu, a gone je i danske vlasti, zbog čega živi kao beskućnik, menja lokacije i snalazi se uz pomoć prijatelja.

Džoana Palani (23) je napustila svoj ugodan život u Danskoj kako bi otišla da se bori protiv ISIS-a. Kaže kako je danas u svojoj domovini suočena sa mogućom zatvorskom kaznom, ali i dalje je glavna meta ISIS-a.

– Bila sam spremna da se odreknem svog života da bi svi u Evropi bili sigurni. To je bio moj izbor, ali u mojoj zemlji me gledaju kao teroristu – kaže Džoana koja je zbog odlaska u Siriju izgubila sve što je imala.

Džoana je kurdskog porekla i u Dansku je došla sa tri godine kao izbeglica iz Iraka. Studirala je političke nauke, koje je prekinula kako bi se priključila borcima protiv ISIS-a. Bila je snajperista, a pucala je iz ruskog snajpera. Oslobođene kurske civile i žrtve silovanja učila je kako da pucaju i da se bore protiv ISIS-a.

– Morala sam biti jako mirna, morala sam da koristim i mozak i telo. Nisam smela da izgubim koncentraciju. Ustajala sam oko četiri, pet sati ujutro i dane sam provodila u istoj poziciji i branila civile koji su bežali iz zone sukoba, a po noći ubijala borce ISIS-a. Jednom sam umalo poginula, ali je metak pogodio osobu pored mene – kaže Džoana.

DANCI HOĆE DA JE UHAPSE, ISLAMISTI DA JE UBIJU

U međuvremenu se Džoana vratila u Dansku. Sada joj preti dve godine zatvora jer je prekršila zabranu odlaska u Siriju. Zabrana je izrečena 2015, ali je u junu 2016. otišla u Siriju i tamo ostala do oktobra. Čak je sedam sati hodala kako bi prešla granicu i ušla na sever Sirije gde su je odmah rasporedili na prvu liniju.

– Žao mi je što sam prekršila zakon o zabrani, ali osećala sam da nemam izbora. Nisam očekivala da ću izgubiti sve za slobodu. Živim u jednoj od najboljih zemalja na svetu, ali sam gladna, živim kao beskućnik, smrzavam se. Ne mogu verovati nikome – kaže Džoana.

Danske vlasti me progone, a ISIS je ucenio moju glavu. Svaka tri dana menjam lokaciju i često odem da spavam gladna jer nemam novaca. Snalazim se kod prijatelja kod kojih se skrivam. Danske vlasti žele da me uhapse za primer svima i upoređuju me sa teroristima, ali ja nisam kriminalac. S ponosom ću biti deset godina u zatvoru ako mi priznaju da sam spasila ljudske živote, ali neću biti ni minutu u zatvoru ako presude da sam opasnost za Dansku – kaže Džoana.

U decembru prošle godine su je uhapsili i tri nedelje je bila u zatvoru. Uhapšena je na temelju antiterorističkog zakona kojim se želi sprečiti da građani Danske učestvuju u sukobima u Siriji i Iraku. Dok je bila u zatvoru saznala je da je da je ISIS njenu glavu ucenio na milion dolara.

– ISIS želi da me ubije, uhvati i preobrati ili pretvori u seksualnu robinju. Ali ja cenim i volim svoju slobodu i zato idem dalje. Prete mi islamisti i u Danskoj, ali ja se ne bojim – kaže Džoana u intervjuu koji je dala Dejli mejlu.

Dijaspora.news/Telegraf/Dejli mjel

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top