All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

IPSOS: Gotovo je, Vučić POBIJEDIO u prvom krugu

U Srbiji su održani redovni predsednički izbori, na kojima je učestvovalo 11 kandidata. Birališta su zatvorena u 20 časova.

Na osnovu 56 odsto obrađenih glasova, izvor “Blica” iz izbornog štaba jedne parlamentarne stranke navodi da su male šanse da će biti drugg kruga

– Prema nezvaničnim podacima na izbore je do zatvaranja birališta izašlo oko 55 odsto birača

– CeSID kaže da je ovo najmanja izlaznost od 2012. godine.

21:48 – Gojković: Izbor novog premijera posle 31. maja

Predsednica Narodne Skupštine Maja Gojković izjavila je večeras da mandat odlazećem predsedniku Tomislavu Nikoliću ističe 31. maja, nakon čega će uslediti konsultacije izabranog predsednika države sa partijama i izbor predsednika. – Nikoliću mandat ističe 31. maja, a ako je po slovu Ustava i zakona nakon toga imamo konsultacije novog predsednika države sa partijama i izbor predsednika – rekla je Gojković za Tv Pink.

21:47 – “Ovo je gotovo, NEMA DRUGOG KRUGA!”

Zoran Lučić, profesor matematike, koji takođe gostuje na televiziji N1 rekao je da je Aleksandar Vučić gotovo izvesno pobedio. – Ovi rezultati će se slabo menjati. Mislim da je ovo gotovo, ukoliko pogledamo ranija iskustva. Drugog kruga definitivno neće biti – rekao je Lučić.

21:45 – U štabu SNS novinari iz celog sveta

Foto: V. Lalić / RAS Srbija

U štabu predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića veliki broj okupljenih članova i simpatizera Srpske napredne stranke sa optimizmom očekuju, u dobrom raspoloženju, obraćanje Vučića, najavljeno za oko 22.15 sati. U štabu su Ivica Dačić, Aleksandar Vulin i predsednik RS Milorad Dodik, kao i ministri u Vladi Srbije i stranački funkcioneri. Za izbornu noć u stranci akreditovano oko 300 novinara domaćih i stranih medija, među kojima ZDF, AP, Rojters, AFP, Rašša tudej.

21:42 – RIK: Na osnovu 3,96 odsto glasova, Vučiću više od 62 procenta

Prema podacima Republičke izborne komisije (RIK), na osnovu 3,96 odsto obrađenih glasačkih listića, kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić osvojio je 62,82 odsto glasova. Sledi Saša Janković sa 10,85 odsto, a zatim Luka Maksimović sa 7,91 odsto. Ti podaci su objavljeni na monitoru koji se nalazi u Skupštini Srbije, na kojem se objavljuju rezultati kako pristižu.

21.40 Vuk Jeremić stigao u štab

Foto: Z. Ilić / RAS Srbija

Predsednički kandidat Vuk Jeremić stigao je u štab i očekuje se da će se obratiti novinarima i aktivistima oko 21.50 sati.

21:38 – U štab SNS stigao Guzenbauer

Foto: V. Lalić / RAS Srbija

U izborni stab sns oko 21.30 dosao je i alfred Guzenbauer. Vučićevo obraćanje javnosti očekuje se oko 22:15h.

21:00 – Rezultati na osnovu 56 odsto glasova

(Izvor: Izborni štab jednog opozicionog kandidata)

20:54 – Evo gde su kandidati sa dna lestvice

Na osnovu 40 odsto obrađenog uzorka, izvor “Blica” iz izbornog štaba jedne parlamentarne stranke nam je preneo rezultate ostalih kandidata sa dna lestvice:

Boško Obradović 2,5

Milan Stamatović 1,5

Saša Radulović 1,3

Čanak 1,1

Popović 0,9

Parović 0,3

Izvor “Blica” upozorava da je i dalje reč o preliminarnim rezultatima i da su moguće promene.

dijaspora.news/blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top