All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

IMA LI KRAJA Makedonci hoće da optuže Srbe za genocid nad Albancima!

Albanska partija DUI od Zaeva tražila da optuži Srbiju za genocid nad Albancima. Reč je o periodu od 1912. do 1956. godine

Lider opozicione makedonske SDSM Zoran Zaev obavestio je Glavni odbor stranke o koalicionom sporazumu sa albanskom partijom DUI koji, između ostalog, predviđa da odluku kojom bi se Srbijateretila za navodni genocid nad Albancima u Makedoniji između dva svetska rata.

Reč je o periodu od 1912. do 1956. godine.

Kako je prenela skopska Republika onlajn, ova odluka nije blagonaklono prihvaćena u Glavnom odboru, a Zaev je obrazlažući je pokušao da spusti loptu rekavši da to nije opasno za Makedonce, jer krivica pada na teret Srba i Vlade Srbije, koja je u to vreme bila nadležna za bivšu Vardarsku Makedoniju.

Na kritike nekolicine članova Glavnog odbora Zaev je, kako se navodi, izneo argument da bi Albanaca, da nisu ubijeni, bilo više i da bi u Ustav ušli kao konstitutivni narod.

List piše da je Zaev praktično promenio istoriju Makedonije ustvrdivši da su Albanci oduvek bili prisutni u Makedoniji u velikom broju, ali da ih je sada manje jer su istrebljeni.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top