All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

IGORA TRAŽI 1.000 KARABINJERA Svedok u strahu: Prošao je pored mene i pogledao me pravo u oči

Za “Igorom Srbinom”, koji se sumnjiči za tri ubistva već mesec dana traga više od 1.000 italijanskih policajaca, koji svakog dana dobijaju najmanje po dva poziva građana koji tvrde da su ga videli, čak i da su se sa srpskim državljaninom susreli oči u oči.

U emisiji “Nedelja uživo” koja se emituje na nacionalnoj televiziji “Kanal 5” emitovano je svedočenje čoveka koji tvrdi da je na Norberta Fehera, alijas Igora Vaclavića bukvalno naleteo dok se nalazio u svojoj bašti.

– Bio sam u dvorištu, igrao se sa svojim psom. On je brzim hodom prošao pored moje kapije, pogledao me je pravo u oči, a onda je otrčao – rekao je ovaj muškarac, koji je i opisao sadašnji Igorev izgled.

– Brada mu je malo porasla, kao i kosa. Bio je u crnoj majici i u zelenim, vojničkim pantalonama. Karabinjeri inače ozbiljno proveravaju sve informacije koje dobiju od građana kako bi sklopili mozaik i “stegli obruč” oko ozloglašenog ubice iz Srbije, ali im, s druge strane ove prijave dodatno otežavaju posao, jer su najverovatnije rezultat kolektivne sugestije, koja je zavladala u strahu građana od “Igora Srbina”. Feher je, prema podacima srpske policije koja je uključena u istragu italijanske policije, rođen je 1981. godine u Subotici, i ima 36 godina, a ne 41 kako su italijanske vlasti mislile. Iza Vaclavića je i u Srbiji niz zločina, desetine krađa i slučaj seksualnog zlostavljanja iz 2000. godine u rodnom gradu.

Kriminalnu karijeru je zatim nastavio i u Italiji, gde je od 2011. služio zatvorsku kaznu od pet godina i četiri meseca zatvora u Ferari u maju 2011. godine zbog nekoliko pljački koje počinio krajem 2010. godine. Zbog dobrog vladanja, iz zatvora je pušten ranije, a jedna od najvećih policijskih potera za njim počela je 1. aprila kada je tokom pljačke ubio Davida Fabrija (52), vlasnika bara u Bolonji, a sedam dana kasnije, kada je već počela potraga za njim i čuvara šume Valerija Verija. Igor se sumnjiči i za ranjavanje policajca Marka Rađija.

Nakon drugog ubistva, Igor je pobegao u Fiorinu, ali su ga karabinjeri presreli u Marmortu. Ipak, on je uspeo da pobegne i od tada je počeo pravi lov na njega.U međuvremenu, policija je Igora povezala i sa ubistvom u Raveni 30. decembra 2015. godine, kada je ubijen Salvatore Ćenesi, a otkriveni su i detalji njegovog veoma burnog privatnog života, u kome se bavio različitim poslovima, od žigola u Španiji, do konobarisanja u Italiji, ali i života na visokoj nozi.

Potraga za Igorom trenutno je fokusirana na prostor između Bolonje i Ferara, a obuhvatila je i Ravenu. Tokom nedelja, psi tragači su više puta nalazili Norbertove tragove, ali su se svi završavali u vodi. Policija je sigurna da je Igor naoružan, a do sada prikupljene informacije ukazuju da je vrlo spretan sa oružjem, da ume da barata i lukom i strelom, nožem, sekirom, vrlo je utreniran, spretan i sposoban da preživi danima u ekstremnim uslovima. Policija je ipak sigurna da Igor ima pomagača, koji ga snabdeva hranom.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top