All for Joomla All for Webmasters
STARS

IGOR PERVIĆ BORIO SE ČITAV ŽIVOT SA DROGOM, A ONDA DAO NEPRECENJIV SAVET: Nemojte se zavaravati! Prvi put će vam dati džabe, možda i drugi, ali će vam to kroz ceo život… a ostaćete bez prijatelja

Glumac Igor Pervić, koji je preminuo posle duge borbe sa teškom bolešću u 52. godini, otvoreno je pričao o svojim problemima sa drogom.

On je već sa 13 godina ušao u pakao droge, iz kog je izašao uz pomoć roditelja, balerine Lidije Pilipenko i pozorišnog i književnog kritičara Muharema Pervića. Lečio se u prestonici Velike Britanije, a njegovim najbližima tada nije bilo nimalo lako zbog njegovih problema.

“Otišao sam u London na detoksikaciju i za 24 sata pod anestezijom promenili su mi krv, izvukli sve otrove i blokirali centre u mozgu kako ne bih mogao ništa da osetim ako ponovo uzmem drogu”, svojevremeno je govorio Pervić.

Posle toga je potpuno promenio život. Posle kratkog braka sa Jelenom Tinskom, dugo je bio u vezi sa Jovanom Petrović, unukom Miodraga Petrovića Čkalje. S njom se iz Beograda preselio u Baćevac. Danas više nisu zajedno.

Ali, Igor se u jednom trenutku pokajao što je javno pričao o svom poroku.

“Mislim da ta iskrenost s moje strane nije bila pametna i ponekad žalim što sam o tome pričao”, rekao je.

Počeo je s lepkom u 13. godini, a u ispovesti u emisiji “Crni biseri”, autora Vanje Bulića, ispričao je kako su mu roditelji saznali za porok. Majka i očuh su mu se pojavili na treningu košarke i Igorov drug Žika Patika im je rekao šta on radi. Dobio je šamar i od majke i od očuha. Posle toga su ga zaključali u sobu, oduzeli mu obuću i odeću. Pošto je živeo na prvom spratu, u pidžami se iskrao kroz prozor i bos u pola šest ujutru otišao na Kalemegdan. Tada je imao 14 godina. Mislio je da se više nikada neće vratiti kući, da će samo uzimati drogu, pomišljao je na samoubistvo da bi im naneo još više bola – pomešana osećanja u mladom čoveku.

Sledeće što je došlo na red su bile halucinogene droge.

– Klinci, nemojte se zaneti, pogubićete mozak – rekao je tada Igor Vanji Buliću.

Osamdesetih su deca iz “dobrih kuća” imala pristojan džeparac da bi za vreme velikog odmora mogla da kupe LSD. Lepak su duvali na času.

Heroin mu je prvi put dala devojka u koju je bio jako zaljubljen u 17. godini. Pošto mu je dala prvu dozu (a i sama je bila narkoman), vodili su ljubav na stepeništu zgrade. Nastavili su da se viđaju svaki dan.

Vremenom, novac je počeo da uzima iz majčinog, očuhovog, tatinog novčanika, krao je i od prijatelja svojih roditelja. Tek godinu dana pošto je počeo da koristi heroin, majk i očuh su mu u džepu pronašli špric. Dotle je, kaže, nosio dugačke rukave.

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

U to vreme su se narkomani lečili u “Dragiše Mišović” i majka ga je odvela tamo. Smestili su ga u sobu sa psihijatrijskim bolesnikom. Pošto je soba bila u prizemlju, „prijatelji“ su mu donosili heroin i u bolnicu.

Posle toga, 1986. je upisao Akademiju. Tamo je na različitim mestima imao štekove gde je krio drogu. Vremenom je odlaske na Akademiju proredio. Neka predavanja je izbegavao da bi u međuvremenu nabavio drogu i onda bio “spreman” za druga predavanja.

Gluma mu je bila i ostala najveća ljubav, ali zbog čitave priče nije diplomirao. Kako je rekao, bilo je i hapšenja u Srbiji i Grčkoj, ali i teških batina u policiji.

U odvikavanju, do kog je došlo u trenutku kada više nije imao gde da se ubode, pomogla mu je supruga Jasmina Holbus.

Na kraju “Crnih bisera”, Pervić je imao poruku za klince.

“Nemojte se za*ebavati. Prvi put će vam dati džabe, možda i drugi, ali će vam naplatiti to tako da ćete ceo život patiti, i možda završiti kao mnogi od mojih prijatelja – dva metra pod zemljom i to mnogo brže nego što očekujete. Kraj je potpuno izvestan ako nemate tako ludačaku sreću kakvu sam ja imao”, govorio je nekada.

FOTO: PRINTSCREEN

Dijaspora.news/Kurir.rs/Puls/Foto Printscreen

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top