All for Joomla All for Webmasters
DRUŠTVO

HTELI DA PREUZMU SVOJU MRTVU BEBU IZ BOLNICE U KRALJEVU, PA DOBILI ŠOKANTAN ODGOVOR: Rekli su nam da je ona sada otpad i da više nije naše nego stvar bolnice! (VIDEO)

Dijana i Marko Micić, roditelji jedne od 13 mrtvi beba koje su nađene u zamrzivačima kraljevačke Opšte bolnice “Studenica”, sumnjaju da je njihovo dete zapravo živo jer bolnica odbija da im dostavi leš bebe za koju tvrde da je njihova.

Dijana Micić porodila se 20. marta 2017. godine u sedmom mesecu trudnoće, a kako tvrdi, lekari joj nisu rekli ni da li je dete živo ili mrtvo. Ona je dete videla posle porođaja, ali ono nije zaplakalo. Lekari su ga izneli, vratili je u sobu i dali joj neki lek.

“Samo su ujutru došli doktori u redovnu vizitu i rekli mi da se to tako dešava, da sam mlada i da ću imati još dece”, isprčala je ona u emisiji “Jutro sa Jovanom i Srđanom” na Prvoj televiziji.

Dijana je pitala šta joj je sa detetom, a lekari su joj rekli da su ga poslali na obdukciju, ali da joj ni tada nisu konkretno rekli da je dete mrtvo.

Inače, Dijana je državljanka Crne Gore pa je bračni par čak morao i da plati ovaj porođaj.

“Nikakve papire niti saglasnosti nismo potpisali. Oni su rekli da je ta obdukcija procedura i da mora da se zna uzrok smrti. Sačekali smo 40 dana, kao što su nam rekli”, priča ona

Njen suprug Marko Micić kaže da je posle porođaja njima rečeno da je beba poslata na patologiju, odnosno obdukciju, ali da su kasnije saznali da su poslali samo posteljicu od deteta.

“Po dokumentaciji te obdukcije piše da je beba živo rođena. Da je preminula u prvoj minuti, usled nedovoljno razvijenih pluća. Oni njoj u trenutku porođaja nisu rekli ni beba ti je živa, niti živa rođena, ni mrtva rođena… samo su došli i rekli, dešava se”, ispričao je on.

Marko kaže da mu nije jasno zbog čega su njegovu suprugu stavili u zasebnu sobu, na kraju odeljenje, iako u drugim sobama bilo slobodnih mesta.

“Prvo mi je to sumnjivo. Onda su joj ili greškom ili namerno, dali lek Oksitocin, koji služi da se ona porodi. Ona je zapravo otišla zbog bolova da spreči porođaj. Bila je sedmi mesec, nije bila deveti pa da se porodi i da joj je bio termin”, ispričao je on.

Par je rekao i da je taj lek u Švedskoj dozvoljen smo uz saglasnost osobe koja ga uzima a negde je i zabranjen.

“Ako to nije zla namera, onda je iz nehata. Ne može to da prođe tek tako. Ona je došla da spreči porođaj, vi je porodite. Vi joj date indukciju”, rekao je Marko Mićić.

On kaže i da im ne dozvoljavaju da uzmu DNK deteta.

“Kada smo poslali zahtev da preuzmemo bebu, da želimo da je sahranimo, direktor bolnice nam je napisao da je to sada pato-anatomski otpad i da mi ne možemo da preuzmemo. To više nije naše nego je to stvar bolnice. Ako već nemate toliko mesta, kao što kukate, da nemate da sahranite bebe, što nam ne dozvoljavate da je mi sahranimo”, ispričao je Marko.

On je rekao da će oni ići sve dok ne budu mogli da urade DNK analizu.

“Dok ne pristanu da nam daju sami uzorak iz kese. Ne ove kalupe, jer u njih stavljaju deo pupčanika i posteljice. Mi želimo DNK od same bebe, od mozga, pluća i srca. Jedino ćemo tako biti sigurni da je to naša beba. Mi zapravo sumnjamo da je beba živa, jer su suprugu namerno porodili”, ispričao je on.

Član Vladine Komisije za nestale bebe Radiša Pavlović, koji je otkrio aferu “13 beba”, kaže da tužilaštvo u Kraljevu nije pozvalo njega za svedoka.

“Ovo je jedna od 13 beba zatečenih u zamrzivaču Opšte bolnice u Kraljevu. Tamo se vodi da je izvršena neka obdukcija i tako dalje. Tragom medicinske dokumentacije mi imamo izveštaj o autopsiji… ne postoji zapisnik o obdukciji, ne postoji spoljni i unutrašnji pregled leša bebe…”, ispričao je Pavlović i dodao da Dijanin porođaj nije čak ni evidentiran.

Dijaspora.news/(Kurir.rs/Foto: Printscreen Prva TV)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top