All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

HRVATSKI POSLANIK SVE ŠOKIRAO IZJAVOM: Streljao bih jednog sudiju, ali još nemamo takvu državu

Hrvatski političar Željko Glasnović je za saborskom govornicom izjavio kako bi streljao jednog sudiju, “ali nažalost još ne živimo u takvoj državi”.

Na početku sednice zatražio je pauzu zbog stanja u pravosuđu. Nakon toga, prvi je govorio Joško Klisović, a nakon njega Marija Puh.

Zatim je za govornicu došao Željko Glasnović.

“Haos u pravosuđu je vezan za subjekt nasilja nad ženama. Džaba zakoni ako imamo čisti amaterizam i nedorečene zakone. Kako opisati stanje u pravosuđu? Ima jedan vic. Nedavno u Zagrebu je održana konferencija poštenih sudija u Šeratonu, obojica su se pojavila. Moramo shvatiti jednu stvar. Bez pravnog okvira za investicije, niko neće doći ovde. Dolaze mi ljudi svaki dan. Došao mi je jedan čovek juče koji od 91. traži povrat svoje imovine. Došao je s pravnicom i ona me pitala šta da urade. Kaže joj, ti si pravnica. Dođe čovek iz inostarnstva i investira 10 miliona u fabriku u Lici, tri godine to stoji i ne može da dobije dozvolu iz ministarstva. Kakva je to poruka? Ovo ovde je Divlji zapad i mi samo glumimo tu pluralnu demokratiju i pod fasadom te demokratije vlada pravni kaos”, rekao je Glasnović.

Nastavio je nepovezano da govori o redizajniranim komunistima, vojsci, policiji, miliciji i mitu. Spominjao je bandite s desetak žena, piliće u klaviru, skliske banane i seksi lovu. Međutim, u svom zamršenom govoru je, između ostalog, izjavio kako bi streljao jednog sudiju.

“Meni se hvalio jedan crveni kmer, sudija u bivšem sistemu, kako nije rešio nijedan slučaj u svom mandatu. Prijatelju, ja bih njega streljao, ali nažalost, ne možemo. Nemamo takvu državu još”, rekao je Glasnović.

Niko nije reagovao, prenose hrvatski mediji i podsećaju
da ovo nije prvi put da se Glasnović služi ovakvom retorikom.

“Ovde demokracija i nije potrebna. Nama treba vojna uprava i čizma u zube”, govorio je 1994.

Hrvatski sabor danas raspravlja o Vladinom predlogu da se potvrdi Protokol o zaštiti Sredozemnog mora od zagađenja koje dolazi iz istraživanja i iskorišćavanja epikontinentalnog pojasa, morskog dna i morskog podzemlja.

(Dijaspora.news/index.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top