All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Hrvati ljuti na svatove iz Švajcarske: Neverovatno je da nemaju kulturu ponašanja

U petak su gosti iz Švajcarske uoči venčanja u osječkoj konkatedrali parkirali čak 16 automobila upravo ispred katedrale.

Sve je snimio čitalac Glasa Slavonije, koji piše da je Grad Osijek svatovima izdao odobrenje za zaustavljanje vozila na maksimalno deset minuta, ali oni su automobile ispred Katedrale ostavili više od sat vremena.

Mladić na venčanju otkrio da je jedini neženja: Kada ga je opkolila gomila devojaka, njegova reakcija je bila urnebesna

Da se radi o zloupotrebi te dozvole, rekao je i Adam Bernatović, sveštenik Župe sv. Petra i Pavla. On mladencima uvek kaže da ne dolaze pred konkatedralu automobilima, ali u ovaj se slučaj, kaže, nije mešao, jer je čuo da su zvanice iz Švajcarske dobile odobrenje za parkiranje.

– Lično, kad sam unosio orgulje u katedralu, dobio sam dozvolu da automobil stane ispred, ali kad se radio oltar, nisam je dobio, nego se materijal nosio sa parkinga – rekao je Bernatović za Glas Slavonije.

Iz Upravnog odeljenja za komunalna pitanja poručuju da je ovakvo ponašanje Švajcaraca izuzetno neprimereno i da se radi o zloupotrebi. Dozvole inače izdaju mladencima kako bi mogli svečano izaći iz crkve i da ne moraju da pešače.

– Gotovo je neverovatno da ljudi koji žive u Švajcarskoj, čiji se stanovnici smatraju jednima od najkulturnijih na svetu, nemaju kulturu ponašanja – rekao je načelnik tog odeljanja Siniša Gregoran i najavio dodatno pooštrenje izdavanja dozvola i više kontrola koje će sprovoditi redari za saobraćaj.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top