All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

HOROR U TESLIĆU Srednjoškolca pretukli, ošišali mu kosu i bradu, pa ga zavezali za auto i vukli po asfaltu

Srednjoškolac Bogdan Rakić (18) brutalno je pretučen u Tesliću i lekari se još bore za njegov života.

Napad koji je šokirao Teslić desio u noći između 1. i 2. novembra kada su mu napadači ošišali obrve, dugu kosu i bradu, a zatim ga najverovatnije automobilom vukli po asfaltu.

 Tom prilikom zadobio je veoma teške povrede glave i još se oporavlja u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske.

Bogdanova majka Roberta Glancer rekla je za „EuroBlic“ da, iako je prošlo skoro deset dana od napada, od policije još ništa nije dobila.

Foto: EuroBlic / RAS Srbija

– Bogdan je to veče oko 19.30 časova izašao sa drugovima iz kuće, a rekao je da će doći kod dede do najkasnije 23 časa. Oko 22 časa pozdravio se sa drugovima i krenuo prema dedinoj kući koja je udaljena oko 50 metara i tu je nestao – ispričala je Glancerova.

Ona kaže da je između 3 i 3.30 časova neko pozvonio na ulazna vrata, a kada je otvorila ostala je šokirana.

– Zaledila sam se kada sam ga videla. Bio je potpuno go, i sav blatnjav i krvav. Neko mu je ošišao i kosu i bradu i samo je pao preko mene.

Pomogla sam mu da se opere, a kada sam ga pitala šta se desilo rekao mi je da nije bitno i da mu pomognem da legne da spava. Sa jedne strane tela bio je sav izgreban od čela pa do nogu. Vukli su ga po asfaltu, pretpostavljam autom – rekla je Roberta.

Kaže da od stresa nije znala šta da radi i da nije zvala Hitnu pomoć, već ga je oko sedam časova ujutru probudila i odvela u bolnicu u Tesliću, odakle su ga zatim u poslali za Doboj.

Foto: EuroBlic / RAS Srbija

– Nakon pregleda u Doboju upućen je u banjalučku bolnicu, gde je po dolasku izgubio svest i tri dana je bio u komi. Čula sam kako lekari u Doboju kažu da ima izliv krvi u mozak i potres mozga. Ovih dana se probudio iz kume, ali i dalje nije dobro. Veoma teško priča i vidi se da trpi bolove – priča Bogdanova majka.

Prema njenim rečima odmah je to jutro sve prijavila policiji, ali se boji da neko pokušava da to zataška, jer već deset dana se niko zvanično nije oglasio.

– Po gradu kruže priče ko stoji iza napada, ali ne znam koliko je od toga istina. Ne znam ni gde se desio napad, moguće je i da su ga negde odvukli van Teslića – rekla je Glanceva.

Prema nezvaničnim informacijama policija istražuje ovaj slučaj i već je saslušala Bogdanovu majku, ali i prijatelje koji su to veče bili sa njim.

– Čeka se da lekari odobre da momka saslušaju inspektori i da vide da li on poznaje napadače i tako ih što pre uhapse – rekao je izvor blizak istrazi.

Policija

Portparol CJB Doboj, Ljerka Stanimirović, rekla je da su im ovaj slučaj prijavili lekari Doma zdravlja u Tesliću.

– Obavešteno je tužilaštvo, a tužilac je naredio da se  poduzmu sve mere kako bi se što pre rasvetlio ovaj slučaj. Za sada ne možemo davati više informacija – istakla je Stanimirovićeva.

Ozbiljno povređen

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske navode da je Bogdan Rakić primljen 1. novembra i prvo je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intezivno lečenje i sutradan je premešten u Službu za neorohirugiju.

– Pacijent je primljen sa dominantnim povredama glave, sa krvarenjem unutar mozga i  nagnječenjem mozga. Urađen je kontrolni CT snimak koji ukazuje na poboljšanje zdravstvenog stanja. Pacijent je trenutno stabilno, ali su sve dalje prognoze još uvek preuranjenje – rekla je načelnica Službe za neurohirurgiju, Vesna Ivanišević.

(Izvor: Euro Blic/Goran Obradović)

IZDVAJAMO

To Top