All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

HODOČAŠĆE SVETOM VASILIJU: Atletičar iz Rogatice će do Ostroga pretrčati 200 KM za 4 dana i pokloniti se MOŠTIMA velikog sveca!

Snežan Obradović je put Ostroga krenuo danas, a očekuje da stigne do 12. maja, na dan Svetog Vasilija.

Nakon prigodne molitve i blagoslova koga je u crkvi Svete Trojice u Rogatici primio od starešine ovog svetog hrama protojereja Predraga Masala, Snežan Obradović, veteran atletskog kluba “Mladost“ u Rogatici, ispraćen od rodbine i prijatelja danas je pošao na četvorodnevno pokloničko putovanje u manastir Ostrog u koga, uz Božiju pomoć, planira da stigne na jutarnju molitvu u subotu 12. maja na dan Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

 

Zanimljovost ovog pokloničkog putovanja je u tome što će Obradović kao bivši atletičar iza koga stoje brojni zapaženi uspjesi u trčanju, među kojima je i više osvojenih prvenstava Republike Srpske, BiH, Savezne Republike Jugoslavije i Srbije, razdaljinu između Rogatice i Ostroga od oko 200 kilometara pretrčati u četiri etape. Prva je Rogatica – Foča, a zatim Foča – Pivski manastir, Pivski manastir – Nikšić i Nikšić – manastir Ostrog.

 

Sa Obradovićem na ovo putovanje, ali u automobilu, pošao je njegov trener, bivši poznati atletičar Goran Ješić, za tehniku je zadužen Krsto Šljivić i vozač Lazar Rebić.

 

FOTO: 058.BA

Pri polasku na ovo pokloničko putovanje koje trčanjem prvi put poduzima jedan Rogatičanin, Obradović reče da se za njega fizički, duhovno i materijalno pripremao skoro 5 meseci. U tome je uz trenera Ješića, imao punu podršku porodice, sveštenstva Srpske pravoslavne crkve u Rogatici, Opštine, privrede i građana Rogatice kojim i posvećuje ovo hodočašće.

 

Pored Obradovića na pokloničko putovanje manastiru Ostrog na Đurđevdan je iz Rogatice otišlo još 7 hodočasnika.

 

Oni su se i ove godine priključili hodočasnicima iz Sokoca koji već jubilarni deseti put idu pešice u Ostrog povodom velikog praznika Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

 

Među rogatičkom hodočasnicima su Milenko Cvijetić i Miljan Maletić, kojim je ovo četvrto putovanje, Nebojša Šljivić, koji ide drugi put, te Dražen Karadžić, Miloš Nešković i devojke Nikolina Nešković i Ana Božić, kojim je ovo prvi put da na ovakav način idu u Ostrog i njegovim svetinjama.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top