All for Joomla All for Webmasters
Zdravlje

HLADNO VAM JE? Niska temperatura može da bude mnogo opasnija od visoke i ukazuje na ove opasne bolesti

Svi se boje visoke telesne temperature, ni ne slute da je zapravo niska telesna temperatura kuga 21 veka

Temperatura je indikator količine toplote sadržane u ljudskom telu, a održavanje unutrašnja temperature je od suštinskog značaja za normalno funkcionisanje tela.

Rektalna temperatura ili vaginalna temperatura smatraju se temperaturom jezgra. Idealna temperatura jezgra je 37 stepeni Celzijusa. Međutim, ova temperatura je prosečna temperatura tela i ukupna normalna temperatura varira od najmanje 36,5 ° C do najviše 37,5 ° C.

Bilo koja temperatura iznad ili ispod ovog opsega nije normalna. Na idealnoj temperaturi, svi sistemi ljudskog tela funkcionišu sa maksimalnom efikasnošću, a kiseonik se snabdeva u dovoljnim količinama.

Temperatura tela može da padne iz više razloga. Kao što je izloženost hladnom vremenu ili dugotrajno nošenje mokre ili vlažne odeće. Sa druge strane, nenormalno niska telesna temperatura takođe može biti potencijalni simptom sledećih bolesti i poremećaja:

Adisonova bolest, dijabetes, zloupotreba droge ili alkohola, hipotiroidizam, infekcija, insuficijencija bubregai jetre, šok, astma, stres, insomnija

Zajednički simptomi

Drhtanje je jedan od najočiglednijih i lako prepoznatljivih simptoma.

Usporeno srce, plitko disanje, nedostatak koordinacije, teškoće u donošenju odluka, nerazgovetan govor, pospanost, slab puls i umor.

“Niska telesna temperatura stvara pogodno mesto za virusa i hronične infekcije, i predstavlja znak degeneracije i postepene ćelijske smrti.

Problem sa niskom temperaturom jezgra je u tome što ona ne može da izazove efikasan imunološki odgovor, zbog čega dolazi do a groznice, a infekcije se ne otkrivaju”, objašnjava dr Dejvid Jernigen i dodaje:

“Niska telesna temperatura je kuga 21. veka. Ljudi sa niskom telesnom temperaturom imaju slabu reakciju na lekove i terapije “.

Najčešći uzrok niske temperature, ako zanemarimo spoljne faktore, je poremećaj funkcije štitne ili nadbubrežne žlezde.

Još jedan vrlo čest uzrok je hormonska neravnoteža, naročito nizak nivo progesterona ili dominacija estrogena kod žena ili nizak nivo testosterona kod muškaraca.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top