All for Joomla All for Webmasters
SVET

Heroji tragedije aviona u plamenu: Tatjana od dima nije ni videla koga spasava (FOTO, VIDEO)

Jedini član posade koji je stradao kada se avion kompanije “Aeroflot” zapalio prilikom prinudnog sletanja na moskovski aerodrom “Šeremetjevo” je Maksim Mojsev. Mladi stjuard stradao je dok je spasavao druge putnike iz vatre.

Kako je objavila ruska agencija TASS, Mojsev je poginuo dok je pokušavao da otvori vrata na repu aviona koji je zahvatila vatra.

– Putnici su evakuisani uz pomoć izlaza za hitne slučajeve. Član posade Maksim Mojsev bio je sa putnicima na repu aviona. Pokušavao je da otvori najbliža vrata i spasi putnike iz vatre koja se približavala. Nije uspeo da otvori vrata – rekao je izvor.

https://twitter.com/Inzilya777/status/1125333038341206016

“Spasavala sam putnike hvatajući ih za kragnu”

I Mojseova koleginica Tatjana Kasatkina (34) preživela je tragediju na aerodromu “Šeremetjevo”. I ona je učestvovala u evakuaciji putnika iz zapaljenog aviona, a kako je kasnije posvedočeno zaglavljena vrata otvorila je tako što ih je jako šutnula nogom.

– Sve se dešavala jako brzo. Svi su skočili sa svojih mesta i krenuli napred iako se avion i dalje kretao i to velikom brzinom. Neki su puzali da izađu. Videla sam jednu ženu koja je zvala nekog i vikala “Gori avion, padamo” – kaže ona.

Evakuacija je počela istog trenutka kada se avion ugasio.

– Dim je bio crn. Više nisam videla putnike, samo sam ih hvatala za kragne i izbacivala ih napolje da bi ubrzala evakuaciju – svedoči ona.

Jedan od putnika koji su preživeli nesreću kasnije je rakeo da je situcaije bila toliko strašna da se gotovo onesvestio od straha. On i još nekoliko putnika zahvalili su se Kasatkinoj što im je spasila živote.

Бортпроводник сгоревшего “Суперджета” Татьяна Касаткина рассказывает, как в него ударила молния, как она вытаскивала людей, и что происходило на борту после того, как начался пожар. pic.twitter.com/NluqtsMbvL &mdas(@nikhodakov) 05. мај 2019.

Podsećamo, avion kompanije “Aeroflot” zapalio se prilikom prinudnog sletanja na moskovski aerodrom “Šeremetjevo”. Avion je krenuo iz ruske prestonice u grad Murmansk, ali je ubrzo nakon poletanja morao da se okrene i vrati na aerodrom.

Prvi pokušaj sletanja nije uspeo jer je avion praktično samo odskočio od piste, a tokom drugog pokušaja letelica je buknula. Avion je klizio još nekoliko desetina metara po pisti ostavljajući vatreni trag za sobom.

Od 78 putnika na letu SU1492 stradalo je najmanje 40. Među poginulima ima i dvoje dece. U nesreći je povređeno 32 ljudi, a pet ih je smešteno u bolnicu.

 

Dijaspora.news/Vesti-online.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top