All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

HERCEGOVINA I DALJE U PLAMENU: Vatrogasci brane ugrožena sela, evo gde je najkritičnije

Na požarištu Čvrsnica kod Jablanice stanje je nepromenjeno u odnosu na prethodni dan, saopšteno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Jučerašnjim izviđanjem požarišta primećeno je da unutar požarene površine i dalje ima žarišta dima pa se može pretpostaviti da se radi o borovim panjevima koji još tinjaju.

Osim požara na Čvrsnici, u poslednja 24 sata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je deset požara, od čega pet u Mostaru, tri u Čapljini i dva u Čitluku.

U požarima je većinom gorela trava i nisko rastinje, dok je u Čitluku goreo stan. Ti požari su uspješno lokalizovani, navodi se u saopštenju.

Takođe, kritično je još uvek i na područjima u blizini Trebinja, gde su prethodnih dana veliki požari ugrožavali pojedina sela.

Kako se navodi, trenutno su aktivna dva požara na lokalitetima Zubci i Bela Gora, gde vatrogasci brane selo Radešići. Aktivne su dve vatrogasne ekipe, ekipe Civilne zaštite grada i Hidroelektrana na Trebišnjici, šumska gazdinstva, ali i brojni pojedinci.

(Dijaspora.news/radio sarajevo)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top