All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Hamburger od 44 KM!? Cijene na nekim dijelovima Jadrana bacaju u nesvijest

Stiglo ljeto, a s njime i vrijeme šokantnih naslova o šokantnim cijenima na još šokantnijim mjestima.
Iako danas stvarno svi znamo da se i u Dubrovniku može popiti kava po normalnoj cijeni, pod uvjetom da se sklonite od Straduna, još uvijek postoje oni koje će, nakon godina i godina iste priče, suštinski potresti cijena određenih dobara i usluga na našoj obali.

Upravo je to slučaj u Turističkom naselju Zaton kod Zadra.Za automobil koji je ušao u 13.20, a izašao u 19.49 naplatili su 250 kuna (66 KM) što je ujedno i cijena dnevne karte za period od 6 do 18 sati. Nakon toga, svaki sat naplaćuje se 20 kuna (oko 5 KM).

I hrana je skupa

Visoke su i cijene hrane. U Hvaru komad pizze košta 30 kuna (8 KM), a za jedan od najskupljih hamburgera izdvaja se i po 165 kuna (43,8 KM). Na hvarskoj plaži Bonj, porcija krumpirića je 45 kuna (12 KM), a sendvič čak 100 kn (26 KM). Tri decilitra točene pive jeftiniji je i od sendviča i od krumpirića i košta 29 kuna (7,7 KM).

Domaći gosti se često šokiraju i na tržnicama gdje kilogram grožđa košta 40 kuna (10 KM), smokve su 30 (8 KM), a lubenica 8 kuna (2,1 KM) po kilogramu.

Na Hvaru se i običan espresso u kafiću plaća 17 kuna (4,5 KM), bočica vode oko 25 (6,6 KM), a kuglica sladoleda 14 (4 KM).

Sjeverni Jadran tradicionalno je i jeftiniji. Malo točeno pivo košta dvadesetak kuna (5,3 KM), miješana pizza 50 (13 KM), a kuglica sladoleda je između 7 i 9 kuna (1,8 i 2,3 KM), piše 24 sata. Kafa s mlijekom košta između 10 i 12 kuna (2,6 i 3,2 KM), no nađe se i ona za 20 (5,3 KM), primjerice ona u hotelu Milenij.

Raznovrsna ponuda

“Kakve god da su cijene, u Opatiji imamo izbor. Postoje kafići s dostupnim cijenama za nas domaće žitelje, kao što postoje elitnija mjesta koja moraju biti skuplja jer nude i viši standard. Razlike u cijenama moraju postojati, slikovito rečeno to vam je kao da vozite Golf ili Mercedes. Svatko može birati, ponuda je raznovrsna, kvaliteta je uglavnom na razini i svi su zadovoljni”, kaže jedan Opatijac.

Hrvatski mediji navode da se rijetko koji strani turist žali na visoke cijene kod nas.

Ono na što se žale jeste nedostatak sadržaja, sportskog i kulturnog, premalo biciklističkih staza i mogućnosti za šoping.

(dijaspora.news/buka.ba)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top