All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

GRMEO ČIKAGO! Nezapamćena poseta srpskom festivalu (FOTO)

Trodnevni fetival “Serb Fest” u Čikago ove godine zabeležio je neverovatnu posećenost. Za tri dana ovaj tradicionalni festial, koji se održava više od 20 godina na Srskoj ulici kod sabornog hrama Sv. Vaskrsenja u Čikagu posetilo je preko preko pet hiljada posetioca.

Serb Fest – Festival, ima za cilj da Americi predstavi srpske običaje i kulturu i svoje tradicinalne vrednosti. Ovo je mesto gde se mogu probati tradicinalni srpski specijaliteti, torte, kolači, prasetina i jagnjetina sa ražnja, rostilj i pića domaćih proizvođača. Za najmlađe je u okviru festivala organizovana igraonica na otvorenom, mini zološki vrt i tobogan dok su stariji posetioci mogli da uživaju u folkloru, igrama i pesmama i lutriji. Da potsetimo, festival je pomoglo preko 20 sponzora. Pored uobičajnih nagrada, kao što su razni pokloni, karte, večere, vaučeri, televizor, pečeno prase i novčane nagrade bila je i glavna nagrada , terensko vozilo “Hamer”.

U toku avgusta i septembra u Čikagu i okolini će se održati još nekoliko festivala koje sa zadovoljstvom preporučujuemo da posetite a to su “Taste of Serbia” , “Srbijada” i još nekoliko festivala u Viskansinu i Indijani o kojima više informacija možete naći na stranici Srpske Televizije u kalendaru događaja, link

 

(Dijaspora.news/srpskatelevizija)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top